Anasayfa

22-11-2018
Selanik Belediye Başkanı Butaris: "Aday değilim"
Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, aday olmama kararını açıkladı.
22 Kasım 2018 Perşembe

Butaris, 2019 yılı Mayıs ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yeniden Selanik belediye başkanlığına aday olmayacağını açıkladı.

Butaris kararının siyasi değil, kişisel olduğunu ve yerel yönetimdeki kendi dönemini tamamladığına inandığını kaydetti. Aday olmama kararını ilk olarak belediye başkan yardımcılarına açıklayan Butaris, daha sonra başkanlığını yaptığı "Selanik için İnisiyatif" listesi üyelerini toplantıya davet ederek kararını açıkladı.

"Yerel yönetimde bulunduğum 16 yıldan sonra kendi görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Bu karar, Selanik kentine başka rollerden hizmet etmeyeceğim anlamına gelmiyor." ifadelerine yer veren Butaris, Selanik'i dış dünyaya açtıklarını ve bu sürecin devam edeceğine inandığını söyledi. Selanik Belediye Başkanı Butaris, "Biz Selanik'i dışa açtık. Yenilik tohumunu ektik. Kentin, eski gri dönemlere dönmemeyi sağlayacak şartları yerine getireceğine, bunu başaracağına inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye ve Türklerle ilgili olumlu görüşleriyle tanınan Yannis Butaris, ilk olarak 2010 yılı Kasım ayında Selanik Belediye Başkanı seçildi. Butaris 2014 yılı Mayıs ayında ikinci kez belediye başkanı seçildi.

Haberler


Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”

Dışişleri Bakanı Yerapetritis İranlı mevkidaşıyla telefonda görüştü

Cezaevinde mahkumların çıkardığı yangında 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!