Anasayfa

16-12-2018
Gümülcine Medresesi'nde boykot yeniden başladı
Gümülcine Medrese-i Hayriye okulu öğrencileri, Eğitim Bakanlığı'nın Türkçe ve din derslerini azaltma kararında ısrar etmesi nedeniyle ikinci kez boykot kararı alarak okulun kapısına bu kez süresiz kilit vurdu.
16 Aralık 2018 Pazar

Medrese-i Hayriye öğrencileri, Türkçe ve din derslerinde kısıtlama kararı almasına ilk tepkiyi 25 Kasım 2018 tarihinde göstermiş, alınan kararın doğru olmadığını, kararın iptali için iki gün derslere girmeyerek boykot yapmışlardı.

Bu boykotta öğrencileri Medrese-i Hayriye Encümen Heyeti, okulda Türkçe ve din derslerinde eğitim veren öğretmenler ve veliler desteklemişti.

Öğrenciler ve encümen heyeti taleplerini yazılı olarak Eğitim Bakanlığına göndermelerine karşın olumlu bir yanıt alamadılar. İki haftalık bekleyişin ardından bakanlıktan isteklere karşı olumlu yanıt gelmemesi nedeniyle okulda ikinci boykot başlattı.

Gümülcine Medrese-i Hayriye öğrencileri, 16 Aralık Pazar (bugün) itibariyle ikinci kez boykot başlattı.

Süresiz boykot kararı hakkında Medrese-i Hayriye Encümen Heyeti Başkanı Hasan Molla ve velilerin temsilcisi Selahattin Kesit, yaptıkları açıklamalarda öğrencilerin almış oldukları süresiz boykot kararını desteklediklerini ve öğrencilerin yanlarında olduklarını dile getirdiler.

Haberler


Edirne heyeti Topsidis ile görüştü: Gündem turizm ve sınır kapıları

Kesriye’de "koyun-keçi çiçeği" hastalığı nedeniyle acil önlemler alındı

Batı Nil Virüsü vakaları son bir haftada 23 artarak 65’e yükseldi

Kosmidu ve “kurumsal tarafsızlık”

Azınlık eğitimi ’yasalar böyle diyor’ denilerek tasfiye edilemez

Hakkın aynasını kırmayalım

İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak