Anasayfa


18-12-2018
Andonis Gravanis seçim yarışına start verdi
Andonis Gravanis, Gümülcine belediye başkan adaylığını ve listesini, 17 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdiği etkinlikte açıkladı.
18 Aralık 2018 Salı



Gümülcine Belediyesi meclis üyesi ve Rodop İli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gravanis, Gümülcineliler Kulübü’nde gerçekleştirdiği toplantıda listenin ismini, bazı belediye meclis üye adaylarını ve programını açıkladı.

“Ortak Vizyon” adını verdiği listenin yarışa hazır olduğunu vurgulayan Gravanis, belediyenin kalkınmasına öncelik vereceklerini söyledi. Gravanis yaptığı konuşmada, şehir ve belediyeye bağlı köyler için stratejik amacının kalkınma olduğunu belirterek, bunun için çalışacaklarını kaydetti.

Gravanis şunları kaydetti: “Altyapıda ve yeşil alanlardaki eksikliği biliyoruz. Köylerin terk edilmişliğini ve güvenlik sorunları olduğunu biliyoruz. Köylerin unutulduğunu ve hiçbir alternatif enerji kaynağının kullanılmadığını da biliyoruz. Turizm altyapılarının olmadığını da biliyoruz. Sorunlar çok karmaşık ve bunları çözebilmek için sizlerden destek istiyoruz. Bu bizi bölgede yaşanan gelişmeler karşısında öncü duruma getirecektir. Belediyemize yatırımları çekebilecek şok hareketler gerekmektedir. Sosyo-ekonomik yönden bölgemizin olumlu yanlarını gün yüzüne çıkarmalıyız ki eğitim, yatırımlar ve ticaret merkezi olabilelim. Bunlara paralel olarak çağdaş tekniklerle halkın yaşamını kolaylaştırmalıyız. Köylerimizi dayanışma ve refahın merkezleri haline dönüştürelim.”

Gümülcine’nin son yıllarda güç kaybettiğini savunan Gravanis, “Bazı yönetim merkezleri Gümülcine’yi kalkınmamış bir bölge olarak istemektedirler. Bakın, daha bizdeki Hukuk Fakültesi’ni tam olarak çalıştıramadıkları halde, Mora’da (Peloponisos) yeni bir fakülte açmaya kalkıyorlar. Eğitim camiası ve halk buna karşıdır, çünkü planlaması yapılmamıştır. Bu konularda bölgesel olarak her kesimle mücadele etmeye hazırım. Bugün burada bulunmanız bizlere çalışma şevki vermekte ve güçlendirmektedir. Belediyemizin başka bir hızda ve de doğru yolda ilerlemesini sağlayacağız.” dedi.

Gümülcine’de düzenlenen tanıtım toplantısına Gümülcine eski Belediye Başkanı Dimitris Koçakis, İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stelios Moraitis, eski belediye başkan adaylarından Fellina Kazaku, eyalet meclis üyesi Mustafa Katrancı, YDP eski milletvekili adaylarından Dr. Mehmet Eminoğlu, İdris Ahmet ve belediye meclis üyesi adaylarıyla, listenin destekçileri katıldı.
Gravanis, gerçekleştirilen etkinlikte listesinde yer alacak bazı adayları da tanıttı. Gravanis’in listesinde yer alacağını açıkladığı Türk azınlık üyesi adaylar şöyle:

Avukat ve BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, makine mühendisi Hasan Hasan, avukat Mehmet Mehmet, edebiyat öğretmeni Uğur Hasan, doktor Rıdvan Molla Hüseyin, özel sektör Rasim Halil İbram.

Belediye başkan adayı Andonis Gravanis’in listesinde yer alacak diğer adayları ise önümüzdeki dönemde açıklayacağı ifade edildi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı