Anasayfa

20-07-2015
Batı Trakya'da 'BAYRAM'
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı Batı Trakya'da coşkuyla kutlandı. Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda bayramın birinci günü bayramlaşma töreni düzenlendi.
20 Temmuz 2015 Pazartesi



Aynı gün tüm azınlık kurum ve kuruluş temsilci ve yöneticileri Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde biraraya gelerek soydaşlarla birlikte bayramlaştılar. Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine akşam saat 19:00 - 21:00 arasında yapıldı.

İskeçe ve Gümülcine'den Türk azınlık milletvekilleri, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek ve Mustafa Mustafa, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop ilinden sorumlu eyalet başkan yardımcısı Hristos Metios, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Şapçı Maronya Belediye Başkanı Yannis Stavridis, azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanısıra çok sayıda soydaş katıldı.

Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konukları, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı'nın yanısıra, konsolosluk çalışanları karşıladı. Ayrıca bu yı lki bayraşmlaşma törenine Türkiye'den Batı Trakya kökenli İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan da katıldı.

Ramazan Bayramı nedeniyle azınlık kuruluşları ve derneklerinde de bayramlaşma törenleri gerçekleştirildi.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler