Anasayfa

21-07-2015
Varufakis: "Bu ekonomik program başarısız olacak"
Eski Maliye Bakanı Yannis Varufakis, uluslararası kreditörlerin uygulamasını istediği ekonomik reformlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
21 Temmuz 2015 Salı

Varufakis, uygulanması istenen ekonomik reformların başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

"BU PROGRAM KİM TARAFINDAN UYGULANIRSA UYGULANSIN BAŞARISIZ OLACAK"

Varufakis açıklamaları sırasında Yunanistan’ın tarihinde bugüne kadar görülmüş en büyük makroekonomi yönetimi felaketi olarak geçecek bir programla karşılaştığını savundu. Ülkesinden uygulanması istenen ekonomik reformların başarısız olacağını savunan eski bakan, "Bu program kim tarafından uygulanırsa uygulansın başarısız olacak" ifadesini kullandı. Varufakis, Başbakan Aleksis Çipras’ın bu dönemdeki tavrını değerlendirerek, "Bize, infaz edilmek ya da anlaşmak seçenekleri sunulmuştu. Çipras da uygun stratejinin anlaşmak olduğuna karar verdi" dedi.

"HAYIR" OYU ÇIKMASINA RAÄžMEN İSTİFA ETTİ

5 Temmuz’da gerçekleştirilen referandumda "’Evet’ oyu çıkarsa istifa ederim" diyen Maliye Bakanı Varufakis, halk kreditörlerin kurtarma paketine ’Hayır’ oyu verdiği halde istifa ettiğini açıklamıştı.

Haberler


Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokuluna kayıtlar devam ediyor

İsrail, İran’da stratejik noktaları vurdu

Başakşehir’li Ahmed Touba Panathinaikos’ta

Türk-Yunan dışişleri bakan yardımcıları bir araya geldi

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği genel kurula hazırlanıyor

Ukrayna, Odesa’da Güneydoğu Avrupa liderlerini ağırladı

Tatil ve kırtasiye yardımları için başvurular başladı

Trafik cezaları artırıldı: İhlallere ağır yaptırımlar!

İskeçe Azınlık Ortaokuluna kayıtlar için özel video hazırlandı

ABTTF: ‘Çocuklarımızın azınlık ortaokullarında okuması hayati öneme sahiptir’

İTB’den Gökçeler’de Kültür ve Sanat Şenliği

Mucize Tiyatrosu ekibinden Drama ve Kavala gezisi