Anasayfa

22-07-2015
"İerodidaskalos" görevine 216 kadro...
Batı Trakya Türk azınlığının tepkisine rağmen hükümet "240 İmam Yasası"nı uygulamaya devam ediyor.
22 Temmuz 2015 Çarşamba

Batı Trakya'daki azınlık çocuklarına İslam dini eğitimi vermek üzere 216 din öğreticisi kadrosu ilan edildi.

Önümüzdeki eğitim - öğretim yılında İskeçe, Rodop ve Meriç illerinde azınlık çocuklarına din eğitimi vermek, medreselerde öğretmenlik yapmak ve müftülüklerde çalışmak üzere toplam 216 kadro belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, "Tayinli İmam Yasası" uyarınca çalışacak memurların; Batı Trakya'daki cami ve devlet okullarında Kur'an- Kerim'i öğretecekleri, ayrıca medreselerde din dersi ve Arapça eğitimi verecekleri ve müftülüklerde yardımcı eleman olarak çalışacakları ifade edildi.

Bu yıl toplam 216 kişinin görevlendirilmesi bekleniyor. Devlet tarafından görevlendirilecek "Tayinli din öğreticilerinin" (ierodidaskalos) Gümülcine, İskeçe ve Dimetoka müftülüklerine bağlı olarak görev yapacakları bildirildi. 216 kişilik kadronun 9 aylık sözleşmeyle tayin edilecekleri belirtildi.

AZILIK ÇOCUKLARINA İSLAM DİNİ YUNANCA ÖÄžRETİLİYOR

İki yıl önce devlet okullarındaki azınlık mensubu öğrencilere yönelik olarak başlatılan "Tayinli din öğreticisi" uygulamasıyla, azınlık öğrencilerine azınlık mensubu "öğreticiler" tarafından İslam dini Yunanca olarak öğretiliyor. Sözkonusu uygulama azınlık kurum ve temsilcilerinin tepkilerine rağmen önümüzdeki eğitim - öğretim yılında da devam edecek.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı