Anasayfa

23-07-2015
İplik fabrikası için olumlu haber!
Gümülcine'deki Lanara iplik fabrikasının yeniden açılacağı bildirildi.
23 Temmuz 2015 Perşembe

Geçtiğimiz günlerde Gümülcine'yi ziyaret eden Üretim ve Yeniden Yapılanma Bakanlığı Sanayi Bölümü Genel Sekreteri Yannis Tolios, Lanara grubuna ait Gümülcine ve Nausa'daki iplik fabrikalarının sonbahara aylarında yeniden faaliyete geçeceğini söyledi. İplik fabrikasının Yunanistan Ulusal Bankası tarafından sağlanacak 10 milyon euro sermaye ile yeniden faaliyete geçirileceği ve yeni fabrikanın yeni yapısında çalışanların da hissesinin olacağı belirtildi.

Bu arada Lanara iplik fabrikalasının Sosyal Sigortalar Kurumu (İKA) , fabrika çalışanları ve üçüncü kurum ve kişilere olan toplam borcunun 250 milyon euro civarında olduğu dile getirildi.

Lanara iplik fabrikası çalışanları sendikası başkanı Martha Stoyancaki, 2012 yılında iflas eden fabrikanın önümüzdeki dönemde yeniden faaliyete geçmesinin çalışanlarda büyük bir memnuniyet yarattığını belirterek, Gümülcine ve Nausa'daki fabrikalara ilk aşamada 300 kişinin döneceğini söyledi.

Tolios ayrıca Gümülcine Sanayi Bölgesindeki kereste fabrikası "Selman"ı satın almak isteyen işadamlarıyla görüşmelerin olumlu bir şekilde devam ettiğini ifade etti.




Haberler


Işıklar köyündeki iftar programına yoğun katılım

DYPA’dan çalışanlara eğitim programı: 750 euroya kadar destek

YTB Başkanlığına Abdulhadi Turus asaleten atandı

GAT genel kurulu 29 Mart’ta

Gökçepınar’da Ramazan bereketi, soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Bülent Kamiloğlu’ndan Spartakos tartışmasına ilişkin açıklama

DEB Partisi: ‘Spartakos’un talebi toplumsal barışa ve huzura yönelik saldırıdır’

Danışma Kurulu Spartakos’un taleplerine tepki gösterdi

Mucize Tiyatrosu “Hisseli Harikalar Kumpanyası” oyununu sahneleyecek

Yunanistan, Batı Trakya’dan Bulgaristan’a hava savunma desteği sağlayabilir

Dışişleri Bakanı Yerapetritis: “Suda Üssü tehdit altında değil”

Spartakos, Gümülcine Hastanesinde Türkçenin ve başörtüsünün yasaklanmasını istiyor!