"Türk kelimesini kağıt üzerinde silmek mümkün olabilir fakat gönüllerden silmek mümkün değil"
Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, 25 Temmuz Cumartesi günü Gümülcine'deki ziyaretlerinden sonra İskeçe'ye geçti.
25 Temmuz 2015 Cumartesi
Bakan Bozkır ilk olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yi ziyaret etti. volkan Bozkır burada İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ve İskeçeli din adamları tarafından karşılandı. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yle bir süre görüşen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, din görevlileriyle de biraraya gelerek sorunlarını dinledi.
Bakan Bozkır burada yaptığı kısa konuşmasında "Müftülüğümüzün buradaki çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Milli birliğin, kimliğin korunması için siz din görevlilerin verdiği mücadele gözardı edilemez, siz olmasaydınız buradaki toplum dağılıp giderdi" dedi.
"TÜRK KELİMESİNİ KAÄžIT ÜZERİNDE SİLMEK MÜMKÜN AMA GÖNÜLLERDEN SİLMEK MÜMKÜN DEÄžİL"
Volkan Bozkır ve beraberindeki heyet daha sonra İskeçe Türk Birliği'ne geçti. Bozkır burada da İTB Başkanı Ahmet Kurt ve derneğin yöneticileri tarafından karşılandı.
İTB Başkanı Ahmet Kurt ziyaret sırasında yaptığı konuşmada derneğin tarihçesi ve sürdürülen hukuk mücadelesi hakkında bilgi verdi. Ziyaret için teşekkür eden Ahmet Kurt, İskeçe Türk Birliği'nin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.
BOZKIR'DAN ANLAMLI MESAJ
Türkiye'nin AB Bakanı Volkan Bozkır İskeçe Türk Birliği'nde yaptığı konuşmada, "İskeçe Türk Birliği'nin ve verdiği hukuk mücadelesinin önemini biliyoruz. Türk kelimesini kağıt üzerinde silmek mümkün olabilir. Bunu yapabilirsiniz. Fakat bunu gönüllerden silmek mümkün olamaz. Türk kelimesinin kağıt silinmesi onun gerçek anlamda silindiği anlamına gelmez" diye konuştu.
"İNŞALLAH HUKUK YOLLARI BU YANLIŞI DÜZELTECEKTİR"
İTB’nin bu konuda sürdürdüğü hukuk mücadelesinin sonunda Türk kimliğinin yeniden tescil edileceğine dair inancını dile getiren Bozkır, "Kağıt üzerinde Türk kelimesini kaldırmak mümkün olabilir ama gönüllerden kaldıramadığınız hiçbir şey kağıt üzerinden kaldırmakla haritadan silinmez. İşte burada İskeçe Türk Birliği'nin binasındayız ve Türk kimliğini vurguluyoruz. Bundan sonra da hep Türk Birliği olacağını söylüyoruz. Ama inşallah hukuk yolları bu yanlışlığı düzeltecektir ve tekrar İskeçe Türk Birliği olarak tescil edilecektir. Aslında burada olan kıyafetler, renkler Yunanistan için de bir kazanımdır. Yunanistan komşumuzdur, dostumuzdur. Biz Yunanistan ile iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.
"BİZİM AB İLE İLEŞKİMİZ BİR MEDENİYET PROJESİDİR"
Bakan Bozkır yaptığı konuşmadan sonra GÜNDEM'in Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği ve Avrupa Birliği'nin geleceğiyle ilgili sorusunu da yanıtladı. Türkiye'nin AB ile olan ilişkisinin bir medeniyet projesi olduğunu vurgulayan Volkan Bozkır şöyle konuştu: "Bu stratejik olarak bütün hükümetlerin gündemindedir. Bu süreç ne kadar yavaş yürürse yürüsün Türkiye için önemli kazanımları olmuştur. Öncelikle Türkiye'nin demokratik reformlarını AB süreci olmasaydı bugünkü haline getiremezdik. Türkiye'de yaklaşık 2 bin yasa değiştirildi. Anayasa'nın yarısından fazlası değiştirildi. Bugün demokrasiden, insane haklarından, temel hak ve hürriyetlerden, azınlıkların çok daha iyi seviyeye gelmiş olmasından bahsedebiliyorsak bunda Avrupa Birliği sürecinin çok etkisi oldu. Fakat bugüne baktığımızda, artık AB bizden birşeyi talep ediyor diye yapacak durumda değiliz. Artık kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz."
"230 MİLYAR MİLLİ GELİRDEN, 820 MİLYARA ULAŞTIK"
Türkiye'nin son yıllarda katettiği mesafeye dikkat çeken Bozkır, "230 milyar dolar milli geliri olan Türkiye son on yılda bu rakam 820 milyar dolara ulaştı. Ihracatımız 50 milyar dolardı, bugün 170 milyar dolar. Turizm gelirlerimiz üçe katlandı. 75 üniversitemiz vardı, bugün 186 üniversitemiz var. 80'li yıllarda birkaç kalem mal ihraç eden Türkiye bugün 14.800 kalem mal ihraç ediyor. Çoğu malları sanayi ürünleri. Türkiye, AB'ye üye 22 ülkeden daha iyi durumda. Daha da iyi olacak. Böyle bir ülkeyi Avrupa Birliği 'Ben seni üye yapmıyorum' derse yanlış olur. Böyle bir lükse sahip olmadığını düşünüyoruz. Fakat böyle yanlış bir karar alsa bile bu Türkiye için çok da acıtıcı bir durum olmaz." dedi.
"YUNANİSTAN'A YARDIMA, DESTEÄžE HAZIRIZ"
Yunanistan'la komşu ülkeler olarak her zaman iyi ilişki içinde olmak istediklerini belirten Volkan Bozkır, ekonomik sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını arzu ettiklerini söyledi. Bakan Bozkır, "İstiyoruz ki Yunanistan bir an önce bu zor durumdan kurtulsun. Tabii nasıl bir formül bulunacağını, bu yöntemin nasıl olacağına Yunan halkı, Yunanistan vatandaşları takdir edecek. Fakat bize düşen bir şey olursa, biz her türlü yardımı, desteği, dostluğu yapmaya hazırız." diye konuştu.
BAŞBAKANLIK UÇAÄžIYLA DÖNDÜ
Bakan Volkan Bozkır İskeçe’deki ziyaretlerinin ardından Dedeağaç’a hareket etti ve Dedeağaç Dimokritos Havalimanı’nda kendisini Dedeağaç'a getiren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na ait GAP uçağıyla İstanbul’a hareket etti. Bakan Volkan Bozkır'ı havalimanında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Murat Ertaş’ın yanısıra Dr. Sadık Ahmet’in oğlu işadamı Levent Sadık Ahmet uğurladı.
Haberler
Eski kraliyet ailesi mensuplarının vatandaşlık başvuruları tepkiye yol açtı
İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesine yeni okul binası talebi karşısında yetkili kurum aranıyor!
BTTDD İzmit Şubesinden Ankara temasları
Yunanistan’ın nüfusu giderek yaşlanıyor
’Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri’ sahiplerini buldu
GTGB’nin el sanatları sergisine yoğun ilgi
Eski kraliyet ailesi üyelerinden Yunan vatandaşlığı için başvuru
Gümülcine’de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi binası için yetkili kurumlar topu birbirine atıyor
Yunanistan, Lidya medeniyetine ait 1055 sikkeyi Türkiye’ye teslim etti
Hasan Ahmet, Rusya Yazarlar Birliğinin nişanıyla ödüllendirildi
‘Sorun yok diyerek, yıllarca yaşadığımız sorun ortadan kalkmaz’