Anasayfa

28-07-2015
"Yunanistan'ın eurodan çıkma riski ortadan kalktı"
Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkma riskinin ortadan kalktığını bildirdi.
28 Temmuz 2015 Salı

Le Monde Gazetesi’ne konuşan Noyer, ’’Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkma riski tamamen geride kaldı’’dedi.

Noyer, mali kriz yaşayan üye ülkelerdeki sorunların, diğer Avrupa bankalarına yayılma ihtimalinin de tamamen gündem dışı kaldığını savundu.

Avrupa Merkez Bankası’nın,Yunanistan ve kreditörlerle yaşanan krizin sona erdirilmesi sürecinde ’’etkin rol oynadığını’’ belirten Noyer, ’’Artık önemli olan Yunanistan’ın kararlılıkla reformları yerine getirmesidir’’ ifadesini kullandı.

Noyer, AB’den yardım alan İrlanda ve Portekiz’in yapısal reformları yerine getirmesinin, bu ülkelerin ekonomik büyüme hızını artırmalarını sağladığını bildirdi.

Noyer, Yunan bankalarının yeniden sermaye yapıların düzenlemelerinin ise krizin aşılmasında önemli rol oynayacağına dikkati çekti.

Yunanistan, iflastan kurtulabilmek ve 86 milyar euro tutarındaki mali yardımı alabilmek için sıkı tasarruf önlemleri içeren reform paketini kabul etmek zorunda kalmıştı.

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler