Anasayfa

31-07-2015
AB Bakanı Volkan Bozkır GÜNDEM'e konuştu: "Batı Trakya bizim davamız"
Dr. Sadık Ahmet'in vefatının 20. yıldönümü nedeniyle Batı Trakya'ya gelen Türkiye'nin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır GÜNDEM'in sorularını yanıtladı.
31 Temmuz 2015 Cuma

"Batı Trakya bizim davamızdır" diyen Bozkır, Batı Trakya Türklerinin tüm haklarından yararlanarak, müreffeh bir şekilde yaşamalarını arzu ettiklerini vurguladı.

Ölümünün üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen Dr. Sadık Ahmet'in hatırlanmasının ve halkın gönlünde yer etmesinin önemine değinen Volkan Bozkır, "İnsanların ölümünden 20 yıl geçmesine rağmen hatırlanıyor olması hepimiz için gurur vericidir." dedi.

"BATI TRAKYA TÜRKLERİNİN HAKLARININ TAMAMINI ELDE ETMİŞ BİR TOPLULUK OLARAK VAR OLMASINI İSTİYORUZ"

Türkiye olarak Batı Trakya Türklerinin tüm haklarını kazanmış bir topluluk olarak yaşamasını arzu ettiklerini dile getiren Bakan Bozkır, "Batı Trakya Türkleri bizim gerçekten her zaman kalp atışlarını hissettiğimiz, soluklarını hissettiğimiz onların da aynı şekilde bizim kalbimizin atışını hissettiği, adeta nefesimizi duyduğumuz bir topluluktur. Böylesine bir birliktelik sözkonusudur. Batı Trakya konusu bizim davamızdır. Biz Batı Trakya Türklerinin en iyi şartlarda, müreffeh bir şekilde geleceğe güvenle bakan, haklarının tamamını elde etmiş bir topluluk olarak var olmasını arzu ediyoruz. Onun için de dostluk ve komşuluk ilişkilerimizi her geçen gün daha çok artırdığımız Yunan hükümetine, bütün ilişkilerimizin temelinde bunun yattığını ve bu şekilde geleceğe daha güvenli bakaçağımızı ifade ediyoruz. İnşallah Yunanistan'da yeni oluşmakta olan bu dostluk ve iyi komşuluk ortamında, soydaşlarımızın beklentileri, hakları ve geleceğe ilişkin ataçakları adımlar daha da güçlü olacaktır."

"AB'NİN POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE NE GEREKİYORSA YAPIYORUZ"

GÜNDEM
'in, Avrupa Birliği üyesi bir ülkede Batı Trakya Türk azınlığının yaşadığı sorunlarla ilgili sorusunu da yanıtlayan Volkan Bozkır şunları söyledi: "Avrupa Birliği ortamında biz bunları sürekli dile getiriyoruz.

Avrupa Birliği'nin çeşitli kuralları var. Azınlıklar ile ilgili politikaları var. Bu politikalar ve kurallar çerçevesinde biz ne yapılması gerekiyorsa hem hatırlatıyoruz, hem aynı zamanda talep ediyoruz."

Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler