Anasayfa


02-07-2019
Zeybek TEK Rumeli’de canlı yayına katıldı
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İstanbul’dan yayın yapan TEK Rumeli televizyonunda canlı yayına katıldı.
2 Temmuz 2019 Salı



1 Temmuz Pazartesi günü “Gündem Özel” programına konuk olan Hüseyin Zeybek, bir buçuk saat süren programda 7 Temmuz’da yapılacak erken genel seçimleri değerlendirdi. İlk seçildiği 2012 yılından bu yana milletvekilliği süresinde yaptığı icraatları anlatan milletvekili Zeybek, 7 Temmuz Pazar günü yapılan seçimlerde seçmenden destek istedi. Azınlık sorunlarıyla ilgili olarak atılan adımların olduğunu ifade eden Zeybek, azınlık sorunları tamamen çözülmemiş olsa da atılan bazı ciddi adımların olduğunu söyledi. SİRİZA hükümetinin içinde azınlığa ve azınlığın yaşadığı sorunlara iyi niyetle yaklaşan yöneticilerin olduğunu kaydeden Hüseyin Zeybek, önümüzdeki süreçte SİRİZA’nın seçimleri kazanması halinde azınlık sorunlarına çok daha ciddi ve kararlı bir yaklaşım sergileneceğine inandığını ifade etti.

Batı Trakya’da son 30 yılda yaşanan olayların da masaya yatırıldığı programda, İskeçe Türk Birliği davası, müftülük, vakıflar, azınlık eğitimi gibi konular da değerlendirildi. Zeybek, yapılan girişimler sayesinde İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi için faaliyete sokulan ek bina sayesinde vardiyalı eğitime son verildiğini, bunun da önemli bir gelişme olduğunu hatırlattı.
Gazeteci Gökhan Tuzladan’ın sunduğu programa konuk olan İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, oyların bölünmesi ve önemli oranda çoğunluk üyesi adaylara gitmesi durumunda İskeçe ilinde azınlık milletvekili seçilmeme ihtimalinin olduğuna dikkat çekti. Zeybek, azınlık seçmeninin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini vurguladı.

Hüseyin Zeybek, TEK Rumeli TV’deki programın yanı sıra Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri’nin çatı kuruluşu olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek Genel Başkan Necmettin Hüseyin ve dernek yöneticileriyle görüştü. Milletvekili Zeybek, ayrıca İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü’nü de ziyaret etti.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret