Anasayfa

18-08-2015
Balkan ülkelerinden öğrenciler Akademi Rumeli'de buluşuyor
Türkiye'deki Edirne Valiliği ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca yürütülen "Akademi Rumeli 3" etkinliği kapsamında, Balkanlar’dan gelen 150 üstün yetenekli öğrenciye Edirne’de eğitim verilecek.
18 Ağustos 2015 Salı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, etkinliğin açılışı dolayısıyla Edirne Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törende, farklı ülkelerden kente gelen öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Sıcak bir günde güzel bir adımla önemli bir projeye başladıklarını belirten Şahin, "Hoş geldiniz, Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Bosna Hersek’ten Romanya’dan. Bizlere güzellikler getirdiniz. Bu ne ilk olacak, ne de son. Bizim soydaşlarımızla birlikteliğimiz her zaman devam edecek. Biz güçlü olursak sizler de güçlü olacaksınız" dedi.

Şahin, Akademi Rumeli’yi "dostça bir çağrının adı ve adresi" olarak tanımlayarak, Balkanlar’da yaşayan soydaşlarla Edirne’de her zaman birlikteliklerinin devam edeceğini vurguladı.

"Akademi Rumeli 3" etkinliği çerçevesinde, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya,Romanya, Gagavuzya, Kırım ve Bosna Hersek’ten gelen 17- 25 yaş arasındaki öğrencilerin, edebiyat, düşünce, müzik, güzel sanatlar, tiyatro ve sinema gibi alanlarda eğitim alacağını dile getiren Şahin, eğitimin 25 Ağustos’a kadar süreceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından oratoryo gösterisi sunuldu.

"AKADEMİ RUMELİ PROJESİ"

Akademi Rumeli Projesi çerçevesinde, Balkanlar’da edebiyat, düşünce, güzel sanatlar ve sahne sanatlarında üstün yeteneği bulunan lise ve üniversite çağındaki Türk çocuklarının,Edirne’deki sanat atölyelerinde, yazar, çizer, sanatçı ve akademisyenlerle buluşması ve Türkçelerini geliştirmesi hedefleniyor.
Edirne Valisi Şahin’in başkanlığını yürüttüğü çalışmayla öğrenciler, 10 gün boyunca edebiyat, düşünce, güzel sanatlar, sinema, tiyatro, müzik, tarih ve kültür atölyelerinde eğitim alacak.

Haberler


Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor