Anasayfa

24-08-2015
4. Dolaphan Gençlik Festivali'ne binlerce kişi katıldı
İskeçe ilinin Mustafçova belediyesine bağlı Dolaphan köyü 23 Ağustos Pazar akşamı "Gençlik Festivali" düzenledi.
24 Ağustos 2015 Pazartesi

Dolaphan köyünün Para Mahallesi bölgesinde düzenlenen festival başta köy halkı olmak üzere, civar köylerden binlerce kişi katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde sergilenen geleneksel kıyafetler ve eşyalar ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Ayrıca Balkan kültürünü yansıtan sinevizyon gösterisi ile eski fotoğraflar sergisi izleyicilerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Ayrıca festival kapsamında folklor gösterileri ile tiyatro gösterilerinin yansıra son Vegas müzik grubu katılımcılara muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.

Köy gençlerinin katkılarıyla düzenlenen festivale Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'ndan Muavin Konsolos Murat Ertaş, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, azınlık temsilcileri ve diğer yerel yöneticiler katıldı.

Festival sırasında yapılan protokol konuşmalarında konuşmacılar, birlik ve beraberlik mesajı vererek, bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik ettiler.

Haberler


AB’nin doğu sınır bölgeleri için ittifak girişimi

13 YDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

FUEN’den Yunanistan’a sert eleştiri

AB üyesi ülkeler arasında kamu borcu sıralamasında Yunanistan birinci

Miçotakis, Rama ile Atina’da görüştü

“Kan Ver Hayat Kurtar” kampanyasına yoğun ilgi

GTGB 10. Çocuk Şenliğine hazırlanıyor

ABTTF’den Strazburg’a çalışma ziyareti

AB’de göçmen sayısı 2025’te 64,2 milyona ulaştı

Egnatia Otoyolu’nda trafik düzenlemesi

Celal Bayar Azınlık Lisesi bir başarıya daha imza attı

MUSTAFA’YA SON VEDA