Anasayfa

25-08-2015
PASOK - KİDİSO - DİMAR işbirliğine doğru...
PASOK ile Demokrat Sosyalistler Partisi (KİDİSO) seçim işbirliğine gidiyor.
25 Ağustos 2015 Salı

Yorgo Papandreu'nun Ocak ayında kurduğu Demokrat Sosyalistler Partisi Basın Sözcüsü ve Rodop ili eski milletvekili Yorgos Petalotis bir radyo istasyonuna yaptığı açıklamada iki partinin seçim işbirliği yapacağını doğruladı ve anlaşmanın 28 Ağustos Cuma gününe kadar sağlanacağını söyledi. Petalotis, PASOK ile KİDİSO'nun Eylül ayında yapılacak seçimde işbirliği yapacağını ancak her partinin varlığını sürdüreceğini ifade etti. Petalotis, PASOK'un eski başkanı Evangelos Venizelos'un bu seçim işbiliğine tepki gösterip göstermediği sorusuna ise "Bu konu PASOK yönetimini ilgilendiren bir konudur" yanıtını verdi.

PASOK ile Papandreu'nun başkanlığını yaptığı KİDİSO partisinin yanısıra DİMAR'ın da sözkonusu işbirliğine dahil edileceği belirtiliyor. Bu durumda Eylül ayındaki erken seçime PASOK, KİDİSO ve DİMAR birlikte katılacak.

Hatırlanacağı üzere PASOK Partisi Başkanı Fofi Genimata geçtiğimiz günlerde orta sol ve sosyal demokrat partilere açılım yapmış ve seçimlerde işbirliği önerisinde bulunmuştu. KİDİSO Partisi Başkanı Yorgo Papandreu da sözkonusu çağrıya olumlu yanıt vermişti.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı