Anasayfa

27-08-2015
İlk kadın Başbakan Vasiliki Thanu...
Başbakan Aleksis Çipras'ın istifasıyla başlayan hükümet kurma çalışmaları sona erdi.
27 Ağustos 2015 Perşembe

Meclisteki ikinci parti olan Yeni Demokrasi Partisi başkanı Evangelos Meymarakis ile SİRİZA'dan ayrılarak parti kuran ve parlamentoda en çok milletvekiline sahip üçüncü siyasi güç haline gelen Halk Birliği Partisi lideri Panayotis Lafazanis'e verilen hükümeti kurma görevi başarısızlıkla sonuçlandı.

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, bugün (27 Ağustos Perşembe) siyasi parti başkanlarını telefonla arayarak, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili olarak görüştü.

Ardından Pavlopulos, Arios Pagos (Yargıtay) Başkanı Vasiliki Thanu'yu seçim hükümeti başbakanı olarak görevlendirdi. Yunanistan'ın ilk kadın başbakanı Thanu, 27 Ağustos Perşembe akşamı yemin ederek göreve başlaması bekleniyor. Thanu başbakanlığındaki seçim hükümetinin ise, 28 Ağustos Cuma günü açıklanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, SİRİZA lideri Çipras, Bağımsız Yunanlılar Partisi lideri Kammenos, KKE Genel Sekreteri Kuçumbas ve Altın Şafak lideri Mihaloliakos'un siyasi liderler zirvesinin yapılması konusunda isteksiz olduklarını tespit ederken, YDP lideri Meymarakis, Halk Birliği lideri Lafazanis, POTAMİ başkanı Theodorakis ve PASOK lideri Genimata'nın ise liderler zirvesinin toplanması konusunda istekli olduklarını tespit etti.

Hükümet kurma imkanlarının tükendiğini gören Pavlopulos meclisi feshederek, seçim hükümeti kurulması için Arios Pagos (Yargıtay) Başkanı Vasiliki Thanu'ya görev verdi.

Haberler


Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Mehmet’e “Kahraman Kalpler” ödülü

Hüseyin Bandak son yolculuğuna uğurlandı

Şahin’de Gazze’ye dayanışma kermesi

Girit’te çiftçi eylemleri büyüdü: Havalimanları kapandı, olaylar çıktı

“Evliliğe İlk Adım” eğitim programı başladı

Hüseyin Bandak’ın ölümüne neden olan sürücünün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı

Çiftçi eylemleri tır trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor

Hüseyin Bandak bugün son yolculuğuna uğurlanıyor

Batı Trakya’dan Türkiye’ye göç akademik perspektifle ele alındı

Hüseyin Bandak’ı kaybettik

Miçotakis’ten çiftçilere diyalog çağrısı

Avrupa Konseyi AİHM kararlarını uygulamayan Yunanistan’ı eleştirdi