Anasayfa

28-08-2015
AB Yardım Fonu Başkanı: Yunanistan’a Yapılan Yardım Başka Ülkelere Yapılmadı
Avrupa Birliği (AB) Yardım Fonu (ESM) Başkanı Klaus Regling, Yunanistan'a yapılan yardım paketini değerlendirdi.
28 Ağustos 2015 Cuma

ESM Başkanı yaptığı açıklamada, Yunanistan'a yapılan üçüncü yardım paketinin doğru olduğunu dile getirdi. "Yunanistan bu pakette sağlanan imkânları iyi değerlendirirse sıkıntılarından kurtulacak." ifadelerini kullanan Regling, Yunanistan'a sağlanan imkânların bu güne kadar başka ülkelere sağlanmadığına da dikkat çekti.

Yunanistan'ın ESM hesaplarına göre bir daha bir pakete ihtiyacın olmaması gerektiğini söyleyen Regling, Yunanistan'da yanlış adımların atıldığı takdirde yine bir yardım paketine ihtiyaçlarının olabileceği sinyalini verdi. Yunanistan'ın hata yapmaması için ve anlaşmalarına riayet etmesi için ara ara yapılacak denetim raporlarının hata potansiyelini azaltacağına inandığını kaydetti.

Avrupa Birliği Merkez Bankası'na olan borçlarını ödemesi için ESM 20 Ağustos'ta Yunanistan'a 13 milyar euro gönderdi. Regling, ödemelerin hangi koşullarda ESM tarafından Yunanistan'a yapılacağı sorusuna, ödemelerin sadece ve sadece Yunanistan'ın reform paketinde onayladığı reformların hayata geçirildiği takdirde yapılacağının altını çizdi.



Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı