Anasayfa

18-02-2020
Grev ulaşımı felç etti
Yeni sosyal sigorta yasasını protesto etmek amacıyla ilan edilen grev özellikle başkent Atina'da hayatı felç etti.
18 Şubat 2020 Salı

Başta kamuda çalışan memurlar olmak üzere çok sayıda çalışan, yeni sosyal sigortalar yasasını protesto etmek amacıyla greve gitti.

24 saat sürecek grevi Kamu Çalışanları Sendikası ADEDY, Yunanistan İşçi Mücadele Örgütü PAME ve Atina İşçi Merkezi EKA başlattı.

Atina'da otobüs, tramvay ve metro hatları çalışmazken, bazı gemi seferleri de yapılmıyor.

Bu arada yeni sosyal sigortalar yasasını protesto etmek amacıyla Atina'da ADEDY ve PAME tarafından iki farklı protesto yürüyüşü düzenlendi. Protesto yürüşleri ve grev sebebiyle başkent Atina'da trafik felç oldu.

Protestocular hükümet tarafından meclise sunular yeni sosyal sigortalar yasasının yanı sıra, ekonomik kriz döneminde memorandumlar sebebiyle yürürlüğe giren bazı yasaların da iptal edilmesini talep ediyor.



Haberler


Başkonsolos Aykut Ünal için veda etkinliği düzenlendi

Özgür Ferhat’tan Eyalet Eğitim Müdürlüğüne ziyaret

Gümülcineli şair Hasan Ahmet’in şiirleri Japoncaya çevrildi

FUEN’de Batı Trakya için dini özerklik kararı

Kireççiler köyündeki posta dağıtımı sorununa çözüm talebi

Hakan Fidan’dan “Ege’de gerilim istemiyoruz” mesajı

DEB Partisinden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri iş birliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor