Anasayfa


29-02-2020
“Hükümet sınırları korumakta kararlı”
Atina’da, Başbakanlık Sarayı’nda düzensiz göçmenler konusunda gerçekleşen özel toplantı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, “Hükümet, sınırlarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı.” dedi.
29 Şubat 2020 Cumartesi

Peças, Başbakanlık Sarayı önünde yaptığı açıklamalarda, “Yunanistan dün, sınırlarının örgütlü, toplu ve yasadışı bir şekilde ihlal edilmesi teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı; sınırlarımızı ve Avrupa’nın sınırlarını korumayı başardı.” ifadelerini kullandı.

Peças açıklamalarını şöyle sürdürdü: “4 binden fazla yasadışı giriş engellendi. (Yunanistan’a) geçen 66 kişi gözaltındalar ve İdlib’le hiçbir ilişkileri yor. Başbakan ve hükümet, gerçek bir mücadele vererek, bölgede faaliyet gösteren Yunan Polisi ve Silahlı Kuvvetler personeline teşekkür ve onları tebrik ediyor. Karada ve denizde kuvvetlerimizi güçlendiriyoruz. Evros’a takviye polis ve ordu kuvvetleri transfer ediliyor. Sahil Güvenlik adalarda güçlendiriliyor ve bugün sahil güvenlik ve donanmaya ait toplam 52 gemi faaliyet gösteriyor. "

Peças sözlerini, "Hükümet sınırlarımızı korumak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı." diyerek tamamladı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Vatandaşı Korumu Bakanı Mihalis Hrisohoidis, Milli Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos, Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Lefteris İkonomu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Genel Kurmay Başkanı Konstantinos Floros ve Salih Güvenlik temsilcileri katıldı.

Haberler


İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Espres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı

BTAYTD Mucize Tiyatrosundan İstanbul’a kültür gezisi

Türkiye – Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

Amerikan üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri devam ediyor