Anasayfa

04-09-2015
"Avrupa, mülteciler konusunda sorumluluklarının olduğunun farkına varmalı"
Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, mülteci akınıyla ilgili olarak Avrupa’nın sorumluluklarının farkına varması gerektiğini, üye devletlerin tek başlarına gösterdikleri çabalarla bu konunun üstesinden gelinemeyeceğini söyledi.
4 Eylül 2015 Cuma

Cumhurbaşkanı Pavlopulos, geçici hükümette Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Petros Moliviatis ile görüşmesinin ardından Avrupa’ya mülteci akınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mülteci akınının güvenlik meselesinden çok insani bir sorun olduğuna işaret eden Pavlopulos, "Avrupa sahip olduğu ilke ve değerlerle bu konuyu göz ardı edemez" dedi.

"Avrupa, mülteciler konusunda sorumlulukları olduğunun farkına varmalı. Üye devletler tek başlarına bu konunun üstesinden gelemiyor." ifadesini kullanan Pavlopulos, Yunanistan’ın da her zaman sorumluluklarını yerine getirmediğini belirtti.

Avrupa’nın göç politikasının 2008 yılında kabul edilen Göç ve İltica Antlaşması’nda belirlendiğini anımsatan Pavlopulos, "Avrupa’nın bugün hatırlaması ve yapması gereken tek şey bu antlaşmayı uygulamaktır." dedi.

Haberler


BTAYTD Kadınlar Kolundan Anneler Günü etkinliği

Bir yılda 1,5 milyon Türk turist Yunanistan’ı ziyaret etti

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

DEB Partisi EFA’nın yönetim kuruluna seçildi

İlayda Ünal, Hanımeli Derneği yönetimini başkonsolosluk konutunda ağırladı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması tamamlandı

Ahmet Yesevi Üniversitesi İskeçe Türk Birliği’nde tanıtıldı  

Rıdvan Ahmet : ‘Bu proje sadece teknolojik değil aynı zamanda sosyal açıdan da bölge halkı için büyük bir kazanımdır’

Ahmet Yesevi Üniversitesi Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde tanıtıldı

Türk-Yunan İş Forumu, İstanbul Ticaret Odasında düzenlendi

Mustafa Trampa: ‘Küçük Davutlu camii kararı vicdanları yaralamıştır’

Mustafçova Belediyesinden İskeçe Müftülüğüne ziyaret