Anasayfa


23-03-2015
Eyalet başkanları Türk turistlere vize kolaylığı için güçlerini birleştirdi
Kuzey Yunanistan’daki iki eyalet başkanı, Türkiyeli turistlere yönelik vize kolaylığı sağlanması için güçlerini birleştirdi.
23 Mart 2015 Pazartesi

Kuzey Yunanistan’daki iki eyalet başkanı, Türkiyeli turistlere yönelik vize kolaylığı sağlanması için güçlerini birleştirdi. Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas’ı Selanik’te ziyaret etti.
17 Mart Salı günü yapılan görüşmede, iki eyaleti ilgilendiren ortak konuların ele alındığı bildirildi. Pavlidis ile Cicikostas arasında yapılan görüşmede masaya yatırılan en önemli konunun ise Türkiyeli turistlere Yunanistan ziyaretlerinde sağlanacak vize kolaylığı olduğu ifade edildi. İki eyalet başkanı, Türk turislerin Yunanistan’ı ziyaretlerinde artış sağlanması amacıyla, gümrük kapısında 72 saatlik vize verilmesi talebini hükümete iletme konusunda ortak hareket etme kararı aldı.

“KONUNUN ÇÖZÜME KAVUŞACAĞINA İNANIYORUM”
Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Bölgelerimizi ilgilendiren ortak konularda sayın Cicikostas’la iletişim halindeyiz. Türk turistlere 72 saatlik vize kolaylığıyla ilgili bir süredir çaba harcıyoruz. Orta Makedonya eyaletinin desteğiyle, bölgemiz için çok büyük önem taşıyan bu konunun çözüme kavuşacağına inanıyorum.” dedi.

“PİLOT UYGULAMA KAPSAMINDA DA OLSA VİZE KOLAYLIĞI BAŞLAMALI”
Merkezi Selanik’te bulunan Orta Makedonya Eyalet Başkanı Apostolos Cicikostas da bölgeyi ziyaret etmek isteyen Türk turistlerin zorluklarla karşı karşıya olmasının doğru olmadığını belirterek, “Bu konuda gücümüzü birleştirme kararı aldık. Pilot uygulama dahilinde bile olsa Türk turistlere Kipi sınır kapısında 72 saatlik vize verilmesini hükümetten talep ediyoruz. Hatta Doğu Makedonya - Trakya eyaleti, sınır kapısında bu uygulama için gereken iyileştirmeleri yapacağını belirtti. Tabii aynı zamanda personel alımı da gerekecek.” ifadelerini kullandı.

Haberler


Yassıhöyük barajından Kuruçay’a bırakılan su miktarı arttırıldı  

Hakan Aysev’den Gümülcine’de muhteşem konser

Baran, İkinci Şans Okullarındaki öğrencilerin ulaşım sorununu sordu

İskeçe’de hatim etkinlikleri başlıyor

Yerapetritis: ‘Deniz parklarının yeri henüz belirlenmedi’

UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu

Yapay Zeka: Fırsatlar ve Dezavantajlar

Edirne’de ‘Balkan İş Forumu’

Bu geceden itibaren yağışlar etkili olacak

Topsidis, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Shinas’la görüştü

Miçotakis’in Ankara ziyaretinin tarihi belli oldu

Türk ve Yunan sanatçıların birlikte rol aldığı Romeo ve Juliet oyunu perde diyor