Anasayfa

10-09-2015
Mehmet Emin Aga ölümünün 9. yıldönümünde törenle anıldı
İskeçe Seçilmiş Müftülüğü 9 Eylül Çarşamba günü eski İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mehmet Emin Aga'nın ölümünün 9. yıl dönümü nedeniyle bir anma töreni düzenledi.
10 Eylül 2015 Perşembe



İskeçe Aşağı Mahalle mezarlığında kabri başında düzenlenen anma törenine, Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğu'ndan Muavin Konsoloslar Murat Ertaş ve Nurettin Canay Kavuncu, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, BTAYTD Başkanı Ahmet Kara, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt ve sevenleri katıldı.

Anma töreninde okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu duasını yaptı. Daha sonra yurt dışında bulunan ve törene katılamayan müftü Ahmet Mete'nin selamlarını ileten Hraloğlu, merhum Mehmet Emin Aga'nın Batı Trakya Türk azınlığına önemli hizmetleri olduğunu söyledi.

Daha sonra ailesi adına oğlu Mustafa Aga da söz alarak törene katılanlara teşekkür etti. Milletvekili Hüseyin Zeybek de konuşmasında Emin Aga'nın mücadeleci bir kişi olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.
Son olarak Muavin Konsolosumuz Murat Ertaş kısa bir selamlama konuşması yaptı. Ertaş "Bize anlatıldığı kadarıyla Merhum Müftümüzü iki kelimeyle özetlememiz mümkündür. Kararlılığı ve dik duruşudur. Merhuma Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim. Bu vesileyle Başkonsolosumuz Sayın Ali Rıza Akıncı'nın da selâm ve taziyelerini sunarım" diye konuştu.

Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması