Anasayfa

03-08-2020
72 milyarlık yardım paketi nasıl değerlendirilecek?
Avrupa Birliği'nin Yunanistan'a sağlayacağı 72 milyar euroluk yardım paketi için komisyon oluşturuldu. Beş kişiden oluşan komisyon Yunanistan'a verilecek 72 milyarlık paketin nasıl değerlendirileceğini ve hangi sektörlere dağıtılacağını ele alınacak.
3 Ağustos 2020 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in kararıyla oluşturulan komisyonda Mali Politikalar Bakan Yardımcısı Theodoros Skilakakis, hükümet icraatı koordinasyonundan sorumlu bakan yardımcısı Akis Skertos, Kamu Yatırımları ve ESPA Genel Sekreteri Dimitris Skalkos, Başbakanlık Ekonomi Bürosu Sorumlusu Aleksis Patelis ve Bilirkişiler Konseyi Başkanı Mihalis Argiriu yer alıyor. Beş kişilik komisyon, AB'nin Kovid - 19 salgınından zarar gören ülke ekonomilerinin iyileştirilmesi çerçevesinde Yunanistan'a ayrılan 72 milyar euroluk paketin nasıl değerlendirileceği konusunda rapor hazırlayacak.

Başbakan Miçotakis'in söz konusu pakete büyük önem verdiği ve bu sayede ülkenin ekonomik modelinin değiştirilebileceğine inandığı belirtildi. Oluşturulan komisyona bağlı olarak beş alt komisyonun daha çalışacağı ve sektörel rapor hazırlayacağı kaydedildi. Yardım paketiyle ilgili son sözü ise Ekonomi Bakanlığı'nın söyleyeceği vurgulandı. Yunanistan'ın yardım paketiyle ilgili olarak hazırlayacağı raporun 15 Ekim 2020 tarihinde AB'ye sunulması bekleniyor. Beş kişilik komisyonun hafta içinde çalışmalarına başlayacağı kaydedildi. Oluşturulacak alt komisyonların ise 10 - 15 kişilik olabileceği ifade edildi.



Haberler


Kripto para dolandırıcılığı soruşturmasında Gümülcine bağlantısı

İsrail’in Atina Büyükelçisinin Korfu ziyaretine tepki

ABTTF, FUEN toplantısında eğitim sorunlarını gündeme getirdi

Şiddetli yağışlar güneyde etkili olmaya devam ediyor

Eyalet Meclisinden altın madeni kararına karşı ortak tutum

Zeybek: Yassıköy gişelerinde sorunlara somut çözüm yok

Balıkçılar teknelerini bağladı

Mustafa Trampa’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Hüseyin Zeybek’ten azınlık okullarına kayıtlarla ilgili Bakanlığa yeni soru önergesi

Yassıköy’ün 41 yıllık din görevlisi Yusuf Hüseyinoğlu vefat etti

Don mağduru üreticilere 50 milyon euroluk destek

Girit Adası’nda şiddetli yağış ve rüzgar