Anasayfa

14-08-2020
Dışişleri Bakanı Dendias, Netanyahu ile görüştü
İsrail Başbakanı Netanyahu: "İlişkilerimiz çok yönlü bir şekilde gelişiyor. Birinci yön, Doğu Akdeniz’deki iki demokrasinin (İsrail ile Yunanistan) ortak jeopolitik çıkarlarıdır. Açıktır ki, Doğu Akdeniz’de Türkiye dahil herhangi bir tarafın saldırganlığını ciddi bir şekilde takip ediyoruz."
14 Ağustos 2020 Cuma

İsrail'e resmi ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Dendias ile Netanyahu, Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde bir araya geldi. Netanyahu, Dendias'a "Bu ziyaretin İsrail ile Yunanistan arasındaki büyük dostluğun başka bir şekilde ifadesidir." dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok yönlü bir şekilde geliştiğine dikkati çeken Netanyahu, "Birinci yön, Doğu Akdeniz’deki iki demokrasinin (İsrail ile Yunanistan) ortak jeopolitik çıkarlarıdır. Açıktır ki, Doğu Akdeniz’de Türkiye dahil herhangi bir tarafın saldırganlığını ciddi bir şekilde takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, turizm ve ticaret de dahil iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendirmeye devam edeceklerine vurgu yaparak, "Bunu memnuniyetle görüşeceğiz ve yine Yunanistan’ın iyi durumda olduğunu görmekten memnuniyet duyuyorum." şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Dendias, İsrail ile ülkesi arasındaki turizm faaliyetlerini ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi görüşmek üzere bugün İsrail'e gelmişti.

Dendias, daha önce İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi ile de bir araya gelmiş, turizm faaliyetlerini ve iki ülke ilişkilerini ele almıştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığından Dendias'ın ziyareti öncesi yapılan yazılı açıklamada, "İsrail, Doğu Akdeniz’de yükselen gerilimi yakından takip ediyor ve Yunanistan'a deniz alanlarında, münhasır ekonomik bölgesini belirleme hakkına tam desteğini ve dayanışmasını ifade ediyor." ifadeleri kullanılmıştı.


Haberler


İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları

Çınar Camii davasında Eyalet Eğitim Müdürlüğünün açıklaması davayı etkileme isteği mi?

DEB Partisi ve BTAYTD’dan köy ziyareti

Danışma Kurulundan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama

Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de

BTAYTD Kadınlar Kolundan Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Milletvekili Özgür Ferhat’tan BTAYTD’a ziyaret