Anasayfa

24-08-2020
"Doğu Akdeniz’de istikrara ihtiyacımız var"
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Doğu Akdeniz’de istikrara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
24 Ağustos 2020 Pazartesi

Seibert, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Almanya’nın Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ve Türkiye ile görüşmeleri sürdürmesinin
önemli olduğunu söyledi.

"Doğu Akdeniz, gerilime değil istikrara ihtiyaç duyduğumuz bir bölgedir." diyen Seibert, bundan dolayı Alman hükümetinin Türkiye ile Yunanistan arasında doğrudan görüşmelerin olması ve ihtilaflı konuların burada ele alınması için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın yarın Atina ve Ankara’yı ziyaret ederek görüşmeler yapacağını aktardı.

Burger, görüşmelerde özellikle Doğu Akdeniz’deki gerilimin ele alınacağını belirterek bu konuda çözüm bulunması için iki ülke arasında doğrudan diyaloğun gerçekleşmesi ve gerilimin düşürülmesi için iki tarafın da adımlar atması gerektiğini ifade etti.

İki ülke arasındaki ihtilafa çözüm bulunması için üçüncü bir kurumun dahil edilip edilemeyeceğine ilişkin bir soruya da Burger, "Taraflar bunu isterlerse buna karşı çıkılmaz. Önemli olan iki taraf arasında doğrudan diyalog olması." cevabını verdi.


Haberler


Gebecili köyünde facia: Bir çocuk öldü, kardeşi yoğun bakımda

Asimilasyona karşı direnişin 41. yılı: Bulgaristan Türkleri şehitlerini andı

Çiftçi eylemleri tatilcileri de etkiledi

Dendias İskeçe’de drone üretim tesisini inceledi

Bahçeköy ve Çörekköy gümrük kapıları yenileniyor

Yassıköy Belediyesi araç filosunu güçlendiriyor

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor

Rodop Eczacılar Odasının yeni başkanı Gülden Hüseyinoğlu oldu

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinden hastanelerde görev yapan doktorlara maddi destek

Homburg Derneğinden Aile Gecesi

Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’dan birlik ve gelecek vurgusu

Libya Silahlı Kuvvetleri Komutanı’nın bulunduğu uçak Ankara’da düştü: 8 ölü