Anasayfa

03-10-2015
Radyo Kırcaali'ye yayın hakkı verildi
Bulgaristan Elektronik Medya Kurulu'nun yaptığı toplantıda Radyo Kırcaali'ye yayın lisans hakkı oy çoğunluğu ile kabul edildi.
3 Ekim 2015 Cumartesi

Karara göre, Bulgaristan Milli Radyosu'nun (BNR) bölgesel radyosu olarak yayın yapacak Radyo Kırcaali Türkçe programlar da yayınlayacak. BNR'nin dokuzuncu bölgesel radyosu olacak olan Radyo Kıcaali, 2016 yılının Ocak ayında yayın hayatına başlayacak.

Kırcaali Radyosu, 2016 yılında 3 saat, 2017'de 6 saat, 2018'de 12 saat kendi içeriği olan programlar yayınlayacak. 2019 yılında ise Radyo Kırcaali tarafından hazırlanacak programların süresi 18 saate ulaşacak. Belirtilen tarihe kadar Kırcaali Radyosu'nda BNR'nin "Bulgaria" ve "Horizon" programları yayınlanacak.

Bulgaristan Elektronik Medya Kurulu bu kararını açıklanmasının ardından ırkçı İç Makedon Devrimci Örgütü (VMRO) temsilcileri Bulgaristan Milli Radyosu'nun bölgesel radyosu olarak Türkçe programlar yayınlayacak Radyo Kırcaali'ye yayın lisansı verilmesi kararına itiraz edeceklerini duyurdular.



Haberler


Meriç ve Rodoplu çiftçiler yarın Bakan Çiaras ile görüşecek

Demircik sakinleri şikayet ve beklentilerini bakana aktardı

Özgür Ferhat’tan hayvan besicileri ve tütün üreticilerine destek mesajı

Milletvekili Zeybek’ten açılışı yapılan Demircik yolu hakkında soru önergesi

Rodop ilinde 10 hırsızlık olayı aydınlatıldı

Atina’da okullar yarın kapalı kalacak

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin kapatılma davası 23 Ocak’ta

Dendias ile Katz’tan Atina’da savunma mesajı

TR-YÖS başvuruları başladı, sınav 12 Nisan’da

Yunanistan’da “seçimlere İsrail desteği” iddiası meclis gündeminde

ABTTF’den AB Komisyonuna Batı Trakya Türk Azınlığına yönelik yazılı katkı

Burhan Baran: Demircik–Bulgaristan sınır kapısı ciddi güvenlik sorunlarıyla açıldı