Anasayfa

07-10-2015
Türkiye'nin yeni Selanik Başkonsolosu göreve başladı
Türkiye'nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan yeni görevine başladı.
7 Ekim 2015 Çarşamba

Selanik eski başkonsolosu Tuğrul Biltenkin'in 4 yıllık görevinin sona ermesiyle birlikte, Selanik'teki başkonsolosluk görevine Orhan Yalman Okan atandı. Türkiye'nin Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan yeni başkonsolos Okan'ın 21 Eylül 2015 tarihinde Selanik'teki görevine başladığı belirtildi.

"ATATÜRK'ÜN HATIRASIYLA DOLU BU ŞEHİRDE GÖREV YAPMAKTAN ONUR DUYMAKTAYIM"

Başkonsolos Orhan Yalman Okan göreve başlamasının ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"21 Eylül 2015 tarihi itibariyle yeni Selanik Başkonsolosu olarak görevime başlamış bulunmaktayım. Türk Ulusunun Ebedi Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasıyla dolu bu şehirde, Sevgili Atamızın doğduğu evi yerleşkesi içinde bulunduran T.C. Selanik Başkonsolosluğu'nda görev yapmaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayım.

Görev bölgemiz olan Orta Makedonya, Batı Makedonya ve Tesalya Bölgesi ile ülkemiz arasında başta ekonomik, ticari, turizm ve kültürel olmak üzere ilişkileri her alanda geliştirmek, vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak ve iki ülke halklarını daha da yakınlaştırmak için azami çaba sarfetmek temel şiarım olacaktır.

Bu vesileyle, selefim ve değerli meslektaşım Sayın Tuğrul Biltekin'e dört yıl boyunca T.C. Selanik Başkonsolosu olarak sunduğu hizmetlerden dolayı takdir ve şükranlarımı ifade etmeyi bir borç bilirim.

Önümüzdeki dönemin Türk ve Yunan halklarının her geçen gün güçlenerek artan dostluk ve işbirliğine katkı sağlamasını ve bu işbirliğinin diğer tüm milletlere de örnek teşkil edecek seviyeye ulaşmasını yürekten temenni ederim."

Haberler


Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Mevlid Kandili mesajı

Müftü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Kozlukebir Belediyesinde görev değişikliği

Atina’da, Küresel Sumud Filosu’na destek konseri

DEB Partisi: “Eğitim temel bir haktır, bunu yok sayamazsınız”

Azalan nüfus, artan baskı: Batı Trakya’da Türk okulların kapatılması ne ifade ediyor?

Sağlık çalışanları İsrail’in hastane saldırısını protesto etti

Atina’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Türk azınlığın maruz kaldığı haksızlıkları BM’ye taşıması Yunanistan’ı rahatsız etti

Beşiktaş’ta ikinci Sergen Yalçın dönemi

Beşiktaş’ta Ole Gunnar Solskjaer dönemi 223 gün sürdü

Türkiye’deki YÖS sınavı başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi