Anasayfa

11-10-2015
Azınlık derneklerinden milletvekillerine "soykırım" tepkisi
Batı Trakya Türk azınlık dernekleri Rodop SİRİZA milletvekilleri Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf'un Gümülcine'de "Küçük Asya Yunanlıları Soykırımı Anma Töreni"ne katılmalarına tepki gösterdi.
11 Ekim 2015 Pazar

Ortak açıklamayı; Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği, İskeçe Türk Birliği,
Gümülcine Türk Gençler Birliği, Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi ile Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği imzaladı.

Açıklama şöyle:

AÇIKLAMA

10 Ekim 2015

SYRIZA Partisi Milletvekilleri Sayın Mustafa MUSTAFA ve Sayın Ayhan KARAYUSUF'un 27 Eylül 2015 Pazar günü Gümülcine'de kısıtlı katılımla düzenlenen Küçük Asya Yunanlıları "Soykırımı" anma töreni'ne katılmaları Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını derinden yaralamıştır.

Esasen mensubu bulundukları partinin siyasi çizgisiyle de bağdaşmayan bu hareket tarzıyla Sayın Vekiller vahim bir hata yaparak Batı Trakya tarihine geçmişlerdir.

Bugüne kadar kendilerinin konuya ilişkin, vaad ettikleri açıklamayı yapmaları beklenmiştir. Bu açıklamanın gelmemesi Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını ayrıca hayal kırıklığına uğratmıştır.

Sayın Vekillerin Azınlığın temel insan hakları, ekonomik sorunları (tütün üreticileri, hayvancılık, diğer tarım alanlarında çalışan emekçilerin sorunları), eğitim alanında yaşadığı sıkıntılarını meclise taşıyarak, bunlara çözüm üretmek yerine, tarihi gerçekleri yanlış yorumlayarak hareket etmeleri Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tarafından asla unutulmayacaktır.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, oylarıyla meclise taşıdığı ve Azınlık sorunlarının çözümünde büyük umutlar bağladığı vekillerin seçmenlerinin hassasiyetleri konusunda daha dikkatli olmalarını beklemektedir.



Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği
İskeçe Türk Birliği
Gümülcine Türk Gençler Birliği
Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği




Haberler


Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte

Mehmet Emin Aga vefatının 19. yılında anılıyor

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Almanya’daki fuarda tanıtıldı

Sağlık Bakanı Gümülcine Hastanesini ziyaret etti: Yeni hastane zamanında teslim edilecek