Anasayfa


01-10-2020
Turizmi yüzde 80 vurdu!
Yunanistan'ın en büyük iki gelir kaynağından biri olan turizm sektörü, pandemi nedeniyle bu yıl yüzde 80 oranında geriledi.
1 Ekim 2020 Perşembe

Turizm Bakanı Haris Theoharis, Başbakan Kiriakos Miçotakis'e sunduğu raporda, geçen yıla oranla Yunanistan'ı bu yıl ziyaret eden turist sayısında yüzde 78 oranında bir gerileme olduğunu kaydetti.

Bu yıl ülkeyi ziyaret eden turist sayısı ancak 3 milyon 900 bine ulaşabildi. 2019'da Yunanistan'ı ziyaret eden turist sayısı 31 milyonla rekor sayıya ulaşmıştı.

Aynı rapora göre, bu yılın sonuna kadar turizm sektöründen elde edilecek gelir, 2019 yılında elde edilen gelirin yüzde 20'sini bile geçemeyecek.

2019'da ise turizm sektöründe elde edilen gelir, 18 milyar euroya ulaşmıştı.

Turizm Bakanı Theoharis, pandemi nedeniyle kaydedilen büyük düşüşün ABD, Rusya, Türkiye ve İsrail gibi ülkelerden Yunanistan’a turist gelememesinden kaynaklandığını belirtti.

DÜŞÜŞ MART’TA BAŞLADI

Bakana göre, aynı anda Yunanistan ile sınırları açık olan Avrupa, Kanada, Avustralya ve Güney Amerika'dan gelen turist sayısında da büyük düşüş kaydedildi.

Bu çerçevede Atina havaalanına gelen turist sayısında yüzde 80, geri kalan havaalanlarına gelen turist sayısında da yüzde 70 oranında düşüş kaydedildi.

Bakan Theoharis karayoluyla gelen ve bugüne kadar ülkeye giriş yapan turist sayısında da yüzde 95 gibi rekor düşüşler kaydedildiğini belirtti.

Bakanın raporuna göre, 2020 yılının ilk iki ayında ülkeye giriş yapan turist sayısında 2019'a oranla yüzde 23'lük bir artış kaydedilmesine rağmen, Mart ayından itibaren alınan pandemi önlemleri ve sınırların kapatılmasından sonra düşüşe geçildiği belirtiliyor.

Buna örnek olarak Temmuz 2020'de elde edilen turizm gelirinin 577 milyon euro ile geçen yıla göre yüzde 84.4 oranında, Ağustos ayında ise elde edilen 1 milyar 600 milyon euro ile yüzde 60 oranında gerilediği gösterildi.



Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek