Anasayfa


17-10-2020
Miçotakis: “Önceliğimiz sınır bölgelerine hizmet”
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Meriç iline gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde Semadirek adasına gitti.
17 Ekim 2020 Cumartesi

Semadirek adasında belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri ve adadaki kurum temsilcileriyle yaptığı görüşmede, hükümetin öncelikleri arasında sınır bölgelerine, özellikle de sınır bölgelerindeki adalara hizmet götürmek olduğunu söyledi. “Hükümetimiz söz söyleme hükümeti değil, icraat hükümetidir” diyen Miçotakis bölgede devam eden tüm projelerin takip edildiğini kaydetti.

Miçotakis burada Semadirek Belediye Başkanı Nikos Galatumos tarafından karşılandı. Vatandaşlar Miçotakis’e üzerinde Semadirek adası amblemi olan maske hediye etti. Başbakanın da taktığı maskeyi çıkartıp kendisine hediye edilen maskeyi taktığı bildirildi. Miçotakis, Semadirek adasının bugüne kadar Yunanistan’ın görmediği ender yerlerden biri olduğunu söyledi.

Bu arada Miçotakis, Dedeağaç’ta limanı ziyaret ederek, buradaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Limanın özelleştirilmesiyle bölgenin kalkınmasına katkı sağlanacağını dile getiren Miçotakis, Dedeağaç limanının sadece şehir için değil, tüm Trakya için bir kalkınma aracı olduğunu belirtti. Miçotakis, limanı da gezerek yetkililerden limanla ilgili olarak bilgi aldı.


Başbakan Miçotakis, Dedeağaç Metropoliti Anthimos’la da biraraya geldi. Miçotakis, Dedeağaç Metropoliti Anthimos’la bölgeyi ilgilendiren konuları ele aldı. Metropolit Anthimos, geçen Şubat ve Mart aylarında göçmenlerin Yunanistan’a geçmeye çalıştıkları günlerde hükümetin çalışmaları nedeniyle Başbakan Miçotakis’e teşekkür etti. Anthimos, “Bizim güvende hissetmemizi ve gururlanmamızı sağladınız.” ifadelerine yer verdi.

“OĞLUM ASKERLİĞİNİ BURADA TAMAMLAYACAK”
Başbakan Miçotakis, askerlik görevini Meriç bölgesinde yapan oğluyla ilgili olarak da, oğlunun askerliğini Meriç bölgesinde tamamlayacağını ve buradan terhis olacağını açıkladı. Bunun üzerine Metropolit’in “Bravo” diyerek Miçotakis’i tebrik ettiği ifade edildi. metropolit, birçok babanın askerliğini bölgede yapan oğullarını buradan alabilmek ve başka bölgeye götürebilmek için uğraş verdiğini dile getirdi.

Miçotakis sabah saatlerinde Ferecik ziyaretinde ise sınır bölgesinde yapımı devam eden çitle ilgili incelemelerde bulundu. Yunan vatandaşlarının güvende hissetmeleri için hükümetin Meriç bölgesindeki Yunanistan – Türkiye sınırında çitin yapımına başladığını kaydeden Miçotakis, çitin Nisan 2021 tarihinde tamamlanacağını söyledi. Başbakan Miçotakis çit tamamlandığında açılış için bölgeye geleceğini kaydetti.


Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek