Anasayfa


21-10-2020
Rudozem - İskeçe sınır kapısı inşaatı 2021’de tamamlanacak
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Rudozem – İskeçe sınır kapısında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
21 Ekim 2020 Çarşamba

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Rudozem - İskeçe sınır kapısında devam eden inşaat faaliyetlerini yerinde inceledikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Yeni Rudozem - İskeçe sınır kapısının inşaatı önümüzdeki yılın başlarında tamamlanacak. Bu sınır kapısı, Bulgaristan ve Yunanistan arasında hızlı ve kolay geçiş için koşullar oluşturan dev bir altyapı yatırımı.” ifadelerini kullandı.

Borisov’a, Rudozem - İskeçe sınır kapısına inceleme ziyaretinde Maliye Bakanı Kiril Ananiev ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakan Yardımcısı Nikolay Nankov eşlik etti.

Borisov, “Bölgede trafik yükü artacak ve bu nedenle Asenovgrad (Stanimaka) ile Pamporovo arasındaki yolun bir kısmında üçüncü bir şerit inşası için çok çalışıyoruz. Bölgenin kalkınması su ihtiyacını artıracak, bu nedenle değeri yaklaşık 2 milyon leva olan yeni bir baraj inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Başbakan Borisov sözlerini şöyle sürdürdü: “Rudozem - İskeçe sınır kapısından bölgede ticaretin, işletmelerin ve iyi komşuluğun gelişmesine büyük fayda sağlayacak her türlü ulaşım araçlarının geçiş yapması planlanıyor. Yeni istihdamlar yaratılacak. Koronavirüs krizi geçecek. İnsanlar yine kısıtlama olmadan hareket edebilecek, bu yüzden yol ve otoyol inşa etmeyi bırakmıyoruz. Rodoplar büyük gelişme potansiyeline sahip bir bölge ve eminim ki yeni sınır kontrol noktası bağlantı, işletmelerin ve turizmin geliştirilmesinde kilit bir rol oynayacak.”



Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti