Anasayfa


28-10-2020
Maske zorunlu, gece sokağa çıkmak yasak!
Kriz Yönetimi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın Rodop ilinin 2. seviyeden 3. seviyeye yükseldiğini açıklamasıyla birlikte, bölgede yeni önlemler de uygulamaya giriyor.
28 Ekim 2020 Çarşamba

Buna göre gece 00.30’dan sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Maske kullanımı ise tüm iç ve dış mekanlarda artık zorunlu. Yeni önlemler 29 Ekim Perşembe günü sabah saat 06.00’dan itibaren geçerli olacak.

Rodop ilinde son 24 saatte 73 yeni vakanın ortaya çıkması, yeni önlemleri de beraberinde getirdi. Kovid-19 haritasında ikinci seviyede bulunan Rodop ili üçüncü, yani turuncu seviyeye geçirildi.

YENİ ÖNLEMLERLE NE DEĞİŞİYOR?
Yarın sabah (29 Ekim Perşembe) saat 06.00’dan itibaren geçerli olacak önlemlerden bazıları şunlar:

- Gece 00.30’dan sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İş ve sağlık nedenleri istisnalar kapsamında yer alıyor.
-
- Tüm iç ve dış mekanlarda maske kullanımı zorunlu.

- En fazla 9 kişi bir araya gelebilir. Bu kişilerin maske takması ve 1,5 metrelik sosyal mesafeye uyması gerekiyor.

- Bakım evlerinde maske kullanımı zorunlu, ziyaretler yasaklandı.

- Hastanelerde tüm personel ve hastaneye gelenlerin maske kullanımı zorunlu. Hasta başına bir refakatçiye izin veriliyor. Planlanmış operasyonların yüzde 40’a kadar iptali söz konusu.

- Okullarda 4 yaşın üzerindeki tüm öğrencilerin maske takması zorunlu.

- Yüksek okullarda amfide ders görecek öğrenci sayısı 50 olarak belirlendi. Maske kullanımı zorunlu. Uzaktan eğitim söz konusu.

- İbadethanelerde 15 metrekareye 1 kişi gelecek şekilde toplam 50 kişiye (oturur pozisyonda) izin veriliyor. Maske kullanımı zorunlu.

- Restoran ve kafelerde her masada en fazla 4 kişiye izin veriliyor. Müşterilerin bekleme ve servis sırasında maske takmaları zorunlu. Mekanların doluluk oranı yüzde 50 ile sınırlı.

- Toplu taşımada maske zorunlu; doluluk oranı yüzde 65. Ticari taksilere en fazla 2 kişi binebilir. Özel araçlarda 4 kişiye kadar izin veriliyor.

- Marketlerde 10 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde alışveriş yapılacak. Market arabaları dezenfekte edilecek ve marketlerin çalışma saatleri uzatılacak.

- Halk pazarlarında satıcıların yüzde 50’si tezgah aralarında 3 metre mesafeyle satış yapabilecek. Ek pazarlar açılacak.

- Kuaförlerde çalışan ve müşterilerin maske kullanımı zorunlu. Sadece randevu sistemiyle çalışılacak.

- Spor salonlarında çalışanlarının maske kullanımı zorunlu. Bekleme salonları ve ortak kullanım alanlarında, grup halinde yapılan sporlarda maske takılacak. 15 metrekareye bir kişi gelecek şekilde ve 2 metrelik sosyal mesafeye uyularak spor yapılacak. Soyunma odaları vs. kullanımı yasak.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı