Anasayfa

29-10-2020
Dora Bakoyanni: "Fransa'da tasvirlerin kamu binalarına asılmasından kaçınılabilirdi"
Yeni Demokrasi Partisi kurmaylarından, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Fransa'da Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerle ilgili açıklamada bulundu.
29 Ekim 2020 Perşembe

Bugün (29 Ekim Perşembe) bir radyo istasyonuna konuşan Bakoyanni, konuyla ilgili olarak Fransa'da söz konusu karikatürlerin kamu binalarına asılmasından kaçınılabileceğini söyledi. Bakoyanni, verilen savaşın İslam'la savaş olmadığını, terörle savaş olduğunu vurguladı. Terörizmle mücadelenin, dinler arası savaşa dönüştürülmesinin büyük hata olacağını kaydetti.

Bakoyanni radyoya yaptığı ve sosyal medya hesabından da paylaştığı şu ifadeleri kullandı: "Fransa’nın değerlerini savunma ihtiyacını anlıyorum. Ancak kamu binalarındaki tasvirlerden kaçınılabileceğine inanıyorum. Bu mücadele İslam’la değil, radikal ve tehlikeli unsurlarıyla olan bir savaş. Terörizmle mücadelemizi dinler arası bir savaşa dönüştürmek büyük bir hata olur. Düşmanımız terörizmdir."



Haberler


Çocuğun eğitiminde uyum, öğrenme ve dil

15 yaş altına sosyal medya yasağı 1 Ocak 2027’de başlayacak

Malliarudaki, Avrupa’da kadın girişimciliğini görüştü

Eylül hüznü!

Dünyaya açılmak, kendimizden vazgeçmek değildir

Evlatlarımız geleceğimizin emanetidir

Bir umudum sende...

GTGB Kadınlar Kolunda görev değişimi

DMT Eyaleti 2027 turizm tanıtım çalışmalarına başladı

ΕLAS’tan Batı Trakya’da altın madenciliğine tepki

120 taksitli borç yapılandırması kasımda başlıyor

Batı Trakya Türk heyeti AGİT konferansında azınlık haklarını gündeme taşıdı