Anasayfa

05-11-2020
Bölge hastanelerine 5,4 milyon euroluk ekipman desteği
Doğu Makedonya Trakya Eyaleti, bölgedeki hastaneleri 5,4 milyon Euroluk finansman ile destekliyor.
5 Kasım 2020 Perşembe

Dedeağaç, Gümülcine, İskeçe ve Kavala hastanelerine verilecek destek 5.395.000 euro tutarında olacak. Finansman ESPA programından sağlanacak. Sözkonusu açıklama Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios'un 5 Kasım Perşembe günü Gümülcine Hastanesi'ne yaptığı ziyaret sırasında yapıldı.

Buna göre hastanelere ayrılan ödenekler şöyle:

- Kavala Hastanesi için 2.315.000 euro. Ödenek; yoğun bakım üniteler, solunum cihazları, hasta takip sistemi, anestezi ekipmanı, moleküler analiz sistemi temini için ayrılacak.

- İskeçe Hastanesi için 1.630.000 euro. Ödenek; elektrikli hasta yatakları, solunum cihazları, çamaşır makinaları ve diğer ekipman alımı için ayrılacak.

- Dedeğaç Hastanesi için 450.000 euro. Ödenek; gastroskopi cihazı, kolonoskopi cihazı, ultrason cihazı alımı ve endoskopi bölümü ihtiyaçları için ayrılacak.

- Gümülcine Hastanesi için 1.000.000 euro. Ödenek; yoğun bakım ünitelerinde kullanılacak solunum cihazları, ultrason cihazı, ameliyat masası, yeni doğan kuvözü, anestezi ekipmanı, mobil kan merkezi alımı için ayrılacak.

Eyalet başkanı Hristos Metios, sözkonusu ekipmanların bölgede hizmet veren hastanelerin kalitesini yükselteceğini ve verilen hizmeti daha iyi hale getireceğini söyledi. Metios, sağlık sistemine destek konusunun öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti ve alınacak yeni ekipman ve araçların Kovid -19 salgınıyla mücadelede kullanılacağını kaydetti.

Haberler


Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!

BTAYTD, FUEN Avrupa Azınlık Bölgeleri Forumu’na katıldı

Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor

Gümülcine’de karbon ayak izi için kurumlar ağı kuruluyor