Anasayfa


05-11-2020
Kuaförler iki gün daha açık olacak, halk pazarları yapılabilecek
Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Cumartesi günü başlayacak karantina dönemiyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Hardalias canlı yayında açıkladığı önlemlerin, ilkbaharda uygulanan yöntemlere benzediğini söyledi ve “Önlemler üç hafta boyunca devam edecek.” ifadesini kullandı.
5 Kasım 2020 Perşembe

Vatandaşların dışarıya çıkmak için SMS göndereceklerini hatırlatan Hardalias, konuyla ilgili formlara www.forma.gov.gr internet sitesinden ulaşılabileceğini kaydetti.

KUAFÖR VE BERBERLER HAFTASONU AÇIK OLACAK
Hardalias, ayrıca kuaför ve berberlerin karantina uygulamasının ilk günü açık olacağını söyledi. Buna göre vatandaşlara hizmet edebilmek amacıyla kuaför ve berberler, istedikleri takdirde karantina uygulamasının birinci günü olan 7 Kasım Cumartesi ve ikinci günü olan 8 Kasım Pazar günü açık olacak. Pazartesi gününden itibaren ise kuaför ve berberler de kapalı olacak.

YOLCU LOKASYON FORMU
Diğer bir önlem ise yurtdışına çıkışlarla ilgili olacak. Hardalias, şu ana kadar Yunanistan’a giriş yapan yolcuların doldurmak zorunda olduğu PLF - Passenger Location Form’un (Yolcu Lokasyon Formu) bundan böyle Yunanistan’dan çıkışta da doldurulacağını açıkladı.
Bu arada yurtdışından ülkeye giriş yapan tüm yolcuların Yunanistan’a giriş yapabilmeleri için negatif test sonucu olması gerekiyor.
Öte yandan 3 haftalık karantina boyunca vatandaşların ilden ile yolculuk yapması da yasaklandı. Vatandaşlar, istisnai durumlar dışında bir ilden diğerine gidemeyecek.

HALK PAZARLARI
Halk pazarlarının ise, pazar esnafının yarısının katılımıyla yapılabileceği belirtildi. Pazarlardaki tezgahlar arasındaki mesafenin ise en azından 5 metre olması gerekiyor. Pazarcıların ve tüm vatandaşların maske kullanması ise zorunlu olacak.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor