Anasayfa


26-03-2015
25 Mart törenlerle kutlandı
Yunanistan’ın bağımsızlığının kutlandığı 25 Mart, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı.
26 Mart 2015 Perşembe

Yunanistan’ın bağımsızlığının kutlandığı 25 Mart, ülke genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı. SİRİZA iktidarında yapılan ilk resmi tören olma özelliğini taşıyan 25 Mart ulusal bayramı kutlamaları, önceki yıllardan farksız oldu.

Başkent Atina’da 24 Mart Salı günü öğrenci geçit törenleri yapılırken, 25 Mart Çarşamba günü ise askeri tören gerçekleştirildi.

25 Mart ulusal bayramı İskeçe ve Gümülcine’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. İskeçe ve Gümülcine’deki resmi geçit törenlerine azınlık ilkokullarının yanısıra, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi ile Hayriye Medresesi öğrencileri de katıldı.

25 Mart bayramı nedeniyle Batı Trakya’daki azınlık ilkokullarında da törenler düzenlendi.

GÜMÜLCİNE
Gümülcine’de de 25 Mart, öğrenci ve askeri resmi geçit törenleriyle kutlanırken, törenlerde hükümeti Tarımsal Kalkınmadan Sorumlu Bakan Yardımcısı Panayotis Sguridis temsil etti. Rodop SİRİZA Milletvekili Mustafa Mustafa da Gümülcine’deki çelenk törenine katıldı. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da çelenk törenine katıldı. Gümülcine şehir meydanındaki kılıç anıtında yapılan törenden sonra öğrenci ve askeri geçit töreni yapıldı.
Öte yandan bu yıl ilk defa resmi geçit törenine katılan Gümülcine’deki Zihinsel ve Bedensel Engelliler Tedavi Merkezi üyeleri izleyicilerden büyük alkış aldı.

KARAYUSUF ŞAPÇI’DAYDI
Rodop SİRİZA Milletvekili Ayhan Karayusuf ise Şapçı’daki törenlere katıldı. Karayusuf’un protokol bölümü yerine, halk arasında töreni izlediği dikkat çekti.

İSKEÇE
İskeçe’deki kutlama törenleri Özgürlük Meydanı’nda (Platia Eleftherias) düzenlenen çelenk töreni ile başladı. İskeçe’deki törene hükümeti temsilen kimse katılmadı. İskeçe SİRİZA milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Stathis Yannakidis çelenk törenine katıldıktan sonra, geçit törenini protokol bölümü yerine, vatandaşların arasında izledi.

Haberler


Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti

GAT’tan ‘Gençlik Bayramı’ etkinliği

İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti