Anasayfa


11-11-2020
Bacakidis, Hacı Emin Ağa’nın kitabını yazdı
Yorgos Bacakidis, Osmanlı döneminde İskeçe’de önemli eserler bırakan Hacı Emin Ağa hakkında yazdığı kitabı tamamladı.
11 Kasım 2020 Çarşamba

İskeçe’nin sembolü olan tarihi saat kulesi ve hayırsever iş adamı Hacı Emin Ağa’nın yaptırdığı eserler hakkında çok sayıda yazı ve araştırması olan Osmanlı Tarihi doktora öğrencisi Yorgos Bacakidis’in kitabı geçtiğimiz günlerde basıldı.

Bacakidis, kitapta İskeçeli ünlü tüccar ve hayırsever Hacı Emin Ağa’nın inşa ettirdiği eserlere ve Hacı Emin Ağa’nın hayatına yer veriyor. Kitapta; 1870 yılında yapılan tarihi İskeçe Saat Kulesi’ne de geniş yer ayrılmış.

Bacakidis kitapla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, son derece zor bir hazırlık döneminden sonra kitabı eline almanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. İskeçeli hayırsever Hacı Emin Ağa hakkında yazılan ilk kitap olduğunu belirten Bacakidis, kitabın bir ekip çalışması sayesinde tamamlandığını vurguladı. İskeçe’nin sembolü olan tarihi saat kulesini inşa eden kişi hakkında yazılan kitabın, şartlar elverdiğinde tanıtımının yapılmasını sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren Yorgos Bacakidis, şimdilik kitapla ilgili ayrıntılı bilgi paylaşmayacağını belirtti.

Bacakidis, Hacı Emin Ağa’yı konu alan kitabın yapımını üstlendiği İskeçe Saat Kulesi’nin 150. (1870 – 2020) yılına rastlamasının da ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Yunanistan Açık Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi, Yunan Kültürü ve Tarihi Bölümü’nde Yüksek Lisans yapan Yorgos Bacakidis, Trakya Dimokritos Üniversitesi’nde Osmanlı Tarihi alanında doktorasına devam ediyor. Bacakidis bir süre İskeçe İli Esnaf Federasyonu Başkanı olarak da görev yaptı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup