Anasayfa


12-11-2020
Selanik’teki vaka artışı korkutuyor!
Kovid-19 vakalarının Selanik’te ulaştığı boyut ürkütücü seviyeye çıktı. Günlük vakalar 500’ün üzerinde seyrederken, koronavirüs eğrisi de yükselmeye devam ediyor.
12 Kasım 2020 Perşembe

Selanik Aristotelio Üniversitesi profesörlerinden Dimosthenis Sariyannis’e göre, vaka sayısı bir hafta içerisinde yüzde 40 oranında artış gösterdi. Yine aynı verilere göre, koranavirüs bulaştırma katsayısı 1,8’lere yükselirken, test yapılan her 100 kişiden 32’si pozitif çıktı.

Selanik’te sağlık sistemi büyük baskı altına girdi. Selanik’teki vakalara hizmet veren (Halkidiki, Katerini ve Kavala da dahil olmak üzere) 148 Kovid- 19 yoğun bakım yatağından 132’si doldu. Basında yer alan haberlere göre, nöbetçi olan AXEPA dün gece 86 Kovidli hasta kabul etti.

Bu arada, Uluslararası Selanik Fuarı’ndan hastanelerin bahçelerine yerleştirilmek üzere prefabrik köşkler ve tenteler tahsis edildi.

Yunanistan’ın en büyük konferans merkezi olan Vellidio’nun koronavirüs hastaları için hastaneye dönüştürülmesinin de değerlendirilen önlemler arasında yer aldığı ileri sürüldü.

SIĞINAK KOVİD HASTALARI İÇİN HAZIRLANIYOR
Bazı bilgiler de, Selanik 424 Askeri Hastenesi’nde, yoğun bakım ünitelerinin yanı sıra bodrum katındaki nükleer sığınakların da koronavirüs hastaları için hazırlandığı yönünde.

Gerekli duyulması halinde Kovid-19 hastalarının uçakla Atina’ya veya başka bölgelere sevk edilmesi yönünde hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi.

Haberler


Erdoğan – Miçotakis açıklamalarında azınlıklar konusuna da değindiler

GAT’dan ‘Doğada Gençlik Bayramı’

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi devam ediyor

Miçotakis’in Ankara ziyareti başladı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Kocaçay köprüsü açıldı

DEB Partisi köy ziyaretlerine devam ediyor

Müftü Trampa Türk azınlığın sorunlarını AA için kaleme aldı

Başbakan Miçotakis’ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı’na ‘Makedonya’ tepkisi

TAG’dan Romanya ve Bulgaristan’a çalışma ziyareti

Başbakan Miçotakis bugün Ankara’da

Atina – Üsküp arasında ‘Makedonya’ krizi