Anasayfa

14-11-2020
Anaokulları, ilkokullar da kapalı
Hızla artan Kovid-19 vakaları sonucunda kreş, anaokulları ve ilkokullar da pazartesi gününden itibaren kapatılıyor.
14 Kasım 2020 Cumartesi

Eğitim Bakanı Niki Kerameos'un yaptığı açıklamaya göre, tüm ülkede ilköğretimde yüz yüze eğitime iki haftalığına ara veriliyor.

İlköğretimde eğitim televizyon ve çevrimiçi olmak üzere iki şekilde yapılacak. Pazartesi gününden itibaren ERT2 televizyonunda ilkokul öğrencileri için dersler başlayacak. Ders programı yarın (pazar) açıklanacak.

Bu arada, pazartesi gününden itibaren her okul yönetimi öğretmenlerle işbirliği içinde uzaktan eğitim programını hazırlayarak test edecek. Uzaktan eğitime 18 Kasım Çarşamba günü başlanacak.

İlkokullar için uzaktan eğitim zorunlu olacak. İlkokullara yönelik uzaktan eğitim 14.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak ve dersler 30 dakikalık olacak. Dersler arasında ise 10 dakikalık aralar verilecek. Anaokullarına yönelik uzaktan eğitim ise 14.00-16.20 saatleri arasında gerçekleşecek.

Eğitim Bakanı Kerameos, evde uzaktan eğitim alan büyük çocukların olabileceği ve anne-babaların uzaktan çalışıyor olması ihtimallerine karşı anaokulları ve ilkokulları için ders saatlerini öğleden sonraya aldıklarını kaydetti.

Haberler


Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti

İskeçe’de Mizanlı Türk Azınlık İlkokulunun açılmaması protesto edildi

BTTÖB’den yeni eğitim yılı mesajı: “Azınlık okullarının kapatılmasına dur demeliyiz”

Eğitim Bakanı Zaharaki yarın İskeçe’de olacak

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği 79 yaşında

AB Savunma Fonu’ndan Yunanistan’a 787 milyon euro

Türk turist akını bölge ekonomisini canlandırdı