Anasayfa


15-11-2020
17 Kasım öncesi toplanma yasağı ilan edildi!
Hükümet 17 Kasım nedeniyle gerçekleştirilmesi muhtemel gösterileri engellemek amacıyla 15 – 18 Kasım tarihleri arasında toplanma yasağı getirdi.
15 Kasım 2020 Pazar

Koronavirüs salgını nedeniyle 4’ten fazla kişinin biraraya gelmesi yasaklandı, her türlü toplantı ve yürüyüş yasa dışı ilan edildi. Uygulama 15 Kasım sabahından başlayıp, 18 Kasım akşam saat 21:00’e kadar devam edecek.

1967’de başlayıp 1974 yılına kadar devam eden askeri cuntaya karşı 1973 yılı 17 Kasım tarihinde gerçekleştirilen büyük çaplı ayaklanmanın 47. yıldönümünde hükümet herhangi bir anma etkinliğine izin vermeyeceğini açıkladı. Atina ve Selanik başta olmak üzere güvenlik güçlerinin yapılmak istenen gösteri ve yürüyüşlere karşı önlem aldığı bildirildi. Bu amaçla başkent Atina’da 5 bin polisin görevlendirildiği kaydedildi. Bunun yanı sıra ülke genelindeki üniversitelerde önlem alınacağı, anma etkinliklerinin sadece çelenk töreniyle sınırlı olacağı ve Kovid -19 salgınıyla mücadele önlemlerine uyularak yapılacağı ifade edildi.

İlan edilen önlemlere uymayan ve yürüyüş veya gösteri düzenleyen kurumlara 5 bin Euro para cezası uygulanacağı vurgulandı. Önlemlere karşı çıkan kişilere ise uygulanacak para cezası miktarı 3 bin Euro olarak açıklandı. Yürüyüş veya gösterilere katılan vatandaşlara da 300 euro para cezası verilecek.

Yunanistan’da genel toplanma yasağının en son uygulandığı dönemin askeri cunta yönetimi sırasında olduğu ifade edildi. Bu arada özellikle bazı sol parti ve kuruluşlar 17 Kasım Salı günü gösteri yapacaklarını duyurdu.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor