Anasayfa

21-10-2015
Sorun çözülene kadar eyleme devam!... (FOTO + VİDEO)
İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda öğretmen ve Türkçe kitap eksikliği sorunu için eylem yapıldı.
21 Ekim 2015 Çarşamba



Haftalardır sorunun çözümünü bekleyen öğrenci velileri, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği'nin ilan ettiği eyleme katıldı. Dersler boykot edildi ve öğretmenlerin okula girişlerine izin verilmedi.

SORUN ÇÖZÜME KAVUŞANA KADAR EYLEME DEVAM

Bugün (21 Ekim Çarşamba) İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu'nda dersler yapılmazken, sorun çözüme kavuşturulana kadar eyleme devam kararı aldı.

Boykotu gerçekleştiren Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti yöneticileriyle okul girişinde görüşen İskeçe İlköğretim Müdürü Athanasios Marku, soruna çözüm aradıklarını belirterek, velilerden çocukların derslere girmelerine izin vermelerini istedi. Veliler ise öğretmen ve Türkçe kitap problemi çözüme kavuşana kadar eyleme devam edeceklerini belirttiler.

Marku yaptığı açıklamada gerek atamalarla ilgili problemi, gerekse kitap sorununu üst makamlara defalarca ilettiklerini belirtti. Bakanlık tarafından atamalar için gerekli yedek öğretmen listelerinin yayınlandığını ve Cuma günü itiraz süresinin dolamasıyla birlikte aynı gün atamaların yapılacağı ve Pazartesi günü öğretmenlerin okulda olacaklarını belirtti. Marku’nun açıklaması veli ve öğretmenler tarafından tatmin edici bulunmadı. Kitaplarla ilgili de bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Marku, kitapların Gümülcine’ye geldiği bilgisini aldığını ve şu anda herhangi bir baskı hatası olup olmadığının eğitim danışmanları Derdiman ve Nizam tarafından incelendikten sonra en kısa sürede dağıtılacağını belirtti.

Yaptığı açıklamalardan sonra velilerden okulu açmalarını ve eylemi sonlandırmalarını talep eden İl Milli Eğitim Müdürü Marku’nun bu talebine öğrenci velileri olumsuz yanıt verdi.

"TÜM VELİLERDEN VE KURUMLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Okul Aile Birliği Asbaşkanı Sibel Konte GÜNDEM'e yaptığı açıklamada haftalardır öğretmen ve kitap sorununun çözümü için girişimde bulunduklarını belirterek, "Ne yazık ki bütün çağrılarımız bugüne kadar cevapsız kaldı. Sorun hala devam ediyor. Hepimiz daha iyi bir azınlık eğitimi istiyoruz. Sorun nihai olarak çözüme kavuşana kadar eylemimiz devam edecek. Yarın sabah da buradayız. Tüm velilerin ve tüm kurumlarımızın bu demokratik eyleme destek olmalarını bekliyoruz." dedi.

"BUGÜNE KADAR BEKLEDİK"

Encümen Heyeti Başkanı Kadri Abdülhalim de yaptığı açıklamada, bugüne kadar iyi niyetle ve sabırla yetkililerle irtibat halinde olduklarını ancak artık söylenenlere inanmadıklarını ve öğretmen atamaları gerçekleşene ve kitaplar gelene kadar eyleme devam edeceklerini belirtti.

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu’ndaki eyleme Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yöneticileri ve öğrenci velilerinin yanısıra, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, İskeçe eski milletvekili Çetin Mandacı da katılarak destek verdi.


Haberler


Yunanistan’da sağlık sistemi için en büyük tehdit: Yaşlanan nüfus

Köylerde ENFİA kaldırılıyor, aileler için yeni vergi indirimleri geliyor

Özgür Ferhat, Egemen Bağış ile Selanik Metropolitan Zirvesi’nde bir araya geldi

Asafoğlu’ndan AP’de Yunan vekillere yanıt: “Batı Trakya Türklerini inkâr edemezsiniz”

İskeçe Müftülüğünün kermesi yoğun katılımla başladı

DEB Partisi ve EFA’dan Avrupa Parlamentosunda Ulusal Azınlıklar Konferansı

İskeçe’de şok yaratan olay!

Egemen Bağış, 5’inci Selanik Metropolitan Zirvesi’nde konuştu

Yunanistan’da 10 kişiden 7’si ülkedeki gidişata dair kötümser görüşte

Mehmet Emin Aga vefatının 19. yılında anılıyor

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti Almanya’daki fuarda tanıtıldı

Sağlık Bakanı Gümülcine Hastanesini ziyaret etti: Yeni hastane zamanında teslim edilecek