Anasayfa

05-12-2020
İskeçeli Şaban Makaracı vefat etti
İskeçe'nin tanınan ve sevilen simalarından, yıllarca İskeçe şehir merkezinde esnaflık yapan, DEB Partisi'nin kurucularından Şaban Makaracı Almanya'da vefat etti. 1944 yılında İskeçe'de dünyaya gelen Makaracı, babasından devraldığı işyerinde uzun yıllar İskeçelilere hizmet etti.
5 Aralık 2020 Cumartesi

Son derece sosyal biri olan ve çevresinde hoş sohbeti ve samimiyetiyle tanınan Şaban Makaracı, İskeçe Belediye Meclis Üyesi olarak da seçildi. Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Makaracı, Batı Trakya Türk Azınlığı'nı ilgilendiren konularla yakından ilgilendi. Makaracı, Almanya'daki Batı Trakya derneklerinde de aktif görevler aldı.

Daha sonra eşiyle birlikte Almanya'ya giden Şaban Makaracı, 27 yıldır Almanya'nın Gutersloh kentinde yaşıyordu. Bir süredir sağlık sorunları olan Şaban Makaracı'nın 5 Aralık Cumartesi sabahı 76 yaşında vefat ettiği öğrenildi.

Fatma Makaracı ile evli olan Şaban Makaracı, Ali ve Cengiz adında iki çocuk babasıydı.

Haberler


Zeybek: “Azınlık ilkokuluna kayıt engelinin hangi gerekçeye dayandığı hâlâ açıklanmadı”

BM raporunda Yunanistan mercek altında

Tütün üreticilerine OSDE uyarısı

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencilerinin geleneksel kermesi yarın başlıyor

Makedon Dili Merkezi’nin davası bir yıl ertelendi

İnanç Mustafaoğlu’ndan İskeçe’deki su zammına tepki

Gümülcine Müftülüğü Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenledi

Lavrio ihalesine İsrailli şirket de katıldı

Miçotakis: “Savunmaya milyarlar harcadık ancak yerli sanayimiz gelişmedi”

Türkçe ders kitapları Batı Trakya’ya geldi

Dağ köyleri ve uzak adalarda istihdama devlet desteği

Eğitim Bakan Yardımcısı Papaioannu Türkçeyi “zorunlu homojenleştirme aracı” olarak tanımladı