Anasayfa

08-12-2020
İlk aşıyı yaptıran 90 yaşında bir İngiliz kadın
Dünyada ilk kez İngiltere’de yaygın kullanımına onay verilen, Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı ilk kez Coventry kentindeki bir üniversite hastanesinde 90 yaşındaki bir kadına yapıldı.
8 Aralık 2020 Salı

Sky News’te yer alan bir habere göre, İngiltere’nin Coventry kentindeki bir üniversite hastanesinde 90 yaşındaki Margaret Keenan isimli bir kadına YSİ 08.31’de ilk Kovid-19 aşısı vuruldu.

Burada konuşan Keenan, herkese aşı yaptırmaları çağrısında bulunarak, "İlk olmak benim için bir ayrıcalık. İsteyebileceğim en iyi erken doğum günü hediyesi. Bu, yılın büyük bir bölümünde tek başıma kaldıktan sonra Noel’de ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirebileceğim anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.

Ülke genelinde 50 aşılama merkezine dağıtılan aşılar, öncelikli olarak bakımevlerinde kalanlar, bakımevi çalışanları, 80 yaşın üstündekilere ve sağlık çalışanlarına yapılacak.

Aşının saklama koşullarındaki zorluk nedeniyle aşının yapılacağı öncelikli gruplar, randevu sistemiyle hastanelere taşınacak.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, ilk aşamada 800 bin Kovid-19 aşısının aşılama merkezlerine dağıtıldığını ve bu yılın sonuna kadar 2 milyon aşının teslim alınacağını umduklarını söylemişti.

İngiltere’de Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Denetleme Kurumu (MHRA), Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının yaygın kullanımına 2 Aralık’ta izin vermişti.

Haberler


Kozlukebir Belediye Başkanı’ndan Ankara ziyareti

Miçotakis ve Erdoğan NATO Zirvesi’nde görüştü

NATO, 2035’e kadar yüzde 5 savunma hedefinde anlaştı

Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti yangınlara karşı vatandaşları uyardı

Gümülcine Belediyesinden aşırı sıcaklara karşı önlem

Yassıköy Belediyesi yangın müdahale aracını hizmete sundu

Dimitras’tan AİHM kararını görmezden gelen Yunan medyasına eleştiri

Özgür Ferhat’ın kamulaştırma sorusuna bakandan yanıt

Mehmet Hilmi kabri başında anıldı

Miçotakis: Gazze’de ateşkes bölgedeki istikrar için önemli

İskeçe Türk Birliği ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenledi

Ege Denizi’nde mor denizanası alarmı