Anasayfa


09-12-2020
Futbol sahasında ırkçılık virüsü!
Paris Saint – Germain ile Türkiye ekibi Başakşehir'in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında 4'üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu.
9 Aralık 2020 Çarşamba

Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında maçın hakemi Hategan'ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo'ya kırmızı kart çıktı. Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4'üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldı. Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, ilk olarak Başakşehir takımı ardından da PSG takımı sahadan çekildi.

FUTBOLCULAR SAHAYA ÇIKMAMA KARARI ALDI

Başakşehir kulübünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Paris Saint-Germain maçında 4. hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenörümüz Pierre Webo'ya yapmış olduğu ırkçılık nedeniyle futbolcularımız sahaya çıkmama kararı almıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız" denildi.

BU AKŞAM KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Paris Saint-Germain maçının bu akşam (9 Aralık Çarşamba) YSİ 19.55’te kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı.

Gümüşdağ, aynı hakemlerle maça çıkmama kararını aldıklarını UEFA'ya bildirdiklerini ve bu konuda UEFA ile protokol imzalandığını belirtti.

Başakşehir Futbol Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Eröğüt de Rumen hakem ekibinin tamamen değiştirildiğini, maçın farklı hakemlerle tamamlanacağını kaydetti.

PSG-Medipol Başakşehir maçına Hollandalı hakem Danny Makkelie atandı.

PARIS SAINT-GERMAIN KULÜBÜ: HER TÜRLÜ IRKÇILIK DEĞERLERİMİZE AYKIRI

Fransız kulübü Paris Saint-Germain (PSG), "Her türlü ırkçılık, PSG, başkanı, personeli ve oyuncularının değerlerine aykırıdır." açıklamasını yaptı.

PSG'den yapılan yazılı açıklamada, Medipol Başakşehir ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi maçının, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya yönelik ırkçı sözleri nedeniyle bu akşam (9 Aralık Çarşamba) YSİ 19.55'e ertelendiği belirtildi.

Açıklamada, "Her türlü ırkçılık, PSG, başkanı, personeli ve oyuncularının değerlerine aykırıdır." ifadesi kullanıldı.

Oyun durduktan sonra hakemin istediği üzerine her iki takımın soyunma odasına gittiği ifade edilen açıklamada, kulübün 15 yıldır her türlü ırkçılıkla mücadele ettiği kaydedildi.

UEFA: SORUŞTURMA AÇILACAK

UEFA, PSG-Medipol Başakşehir maçı hakkında soruşturma açılacağını belirterek, "Ayrımcılığın hiçbir türüne futbolda yer yok" açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “IRKÇILIĞA VE AYRIMCILIĞA KAYITSIZ ŞARTSIZ KARŞIYIZ”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medipol Başakşehir'in, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı maçta, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasına sosyal medya hesabından "Irkçılığa hayır" etiketiyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Temsilcimiz Başakşehir'in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız”

BAŞAKŞEHİR VE WEBO’YA DESTEK YAĞDI

Yaşanan olayın ardından başta siyasiler ve futbol camiası olmak üzere bir çok kişi ırkçılığa maruz kalan Webo’ya ve takımı Başakşehir’e sosyal medya üzerinden destek mesajları yayınladı. Dünyanın bir çok bölgesinden ünlü spor adamları ve halk ta “NO TO RACISM” etiketi altında ırkçılığı kınadı.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret