Anasayfa

22-10-2015
Milletvekillerinden eğitim sorunlarıyla ilgili açıklama
Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Ayhan Karayusuf, son günlerde azınlık eğitimiyle ilgili yaşanan olaylar üzerine ortak açıklama yayınladı.
22 Ekim 2015 Perşembe

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda, Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği'nin öğretmen ve kitap eksikliğinin giderilmesi için başlattığı eylemin ikinci gününde İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek ile Rodop SİRİZA Milletvekili Ayhan Karayusuf ortak yazılı açıklama yayınladı.

Milletvekillerinin sosyal medya hesaplarından yayınladıkları açıklamada, yapılan girişimler sonucunda Türkçe ders kitaplarının okullara dağıtılmaya başlandığı ve öğretmenlerin atama işlemlerinin tamamlanarak 25 Ekim Pazartesi günü okullara gönderileceği bildirildi.

Yeni eğitim yılının ülkedeki tüm okullarda olduğu gibi azınlık okullarında da sorunlarla başlatığını belirten Zeybek ve Karayusuf, yapılan girişimler sonucunda okullardaki öğretmen eksikliği ve Türkçe kitap sorununun çözüme kavuşturulduğu belirtildi.


"KİTAPLAR DAÄžITILMAYA BAŞLANDI"

Milletvekilleri Zeybek ve Karayusuf'un açıklaması şöyle: "Son günlerde Azınlık Eğitiminde yaşanan gelişmelerle ilgili halkımızı bilgilendirmek istiyorum. Eğitim ve Öğretim yılı tüm ülke okullarında olduğu gibi azınlık okullarında da sorunlarla başlamıştır. Yapılan girişimler sonucu Türkçe müfredatını ilgilendiren kitap sorunu çözülmüş ve kitaplar okullarımıza dağıtılmaya başlanmıştır. Ayrıca, yedek öğretmenlerin nihai listesi yanlış ve haksızlıkların giderilmesi için Bakanlığın internet sitesinde 3 gün asılı kalması gerekmektedir. Yani bu süre itirazlar için tanınan süredir. Bu süre 23 Ekim Cuma saat 15.00 son bulmaktadır. Bundan sonra ilgili Bakan listeleri imzalayıp ilgili Eğitim İl Müdürlüklerine gönderecektir. Pazartesi günü Birinci Dereceli Eğitim Müdürlükleri yedek öğretmenlerimizin evraklarını tamamlayıp öğretmenlerimizi okullara görevlerinin başına gönderecektir. Bilgilerinize arz ederim."




Haberler


Başbakan Miçotakis, Portekiz Başbakanı Montenegro ile görüştü

Yunanistan’da gümrük memurları iş bırakma eylemine hazırlanıyor

Halit Habipoğlu: “Amaç Türk azınlık okul sisteminin tasfiye edilmesi”

İTB Gençlik Buluşmalarının konuğu İbrahim Baltalı

Aşırı sıcaklar nedeniyle açık alan çalışmaları kısıtlandı

Yunanistan yeni hava savunma sistemleri alıyor

Sıcaklarda kalbinize dikkat!

Bursa’da Batı Trakyalılardan geleneksel aşure buluşması

YTB Başkanı Turus’tan Batı Trakya’daki azınlık eğitimine ilişkin açıklama

Kosmidu’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye Dışişlerine yanıt verdi, azınlığın temel itirazlarına değinmedi

Bakanlıktan aşırı sıcakta açık alanda çalışılmaması uyarısı

Hacıgene’den İskeçe Eski Şehir’de kaçak kazı iddialarıyla ilgili acil müdahale çağrısı