Anasayfa

14-12-2020
Öğretmen Naim Kazım vefat etti
Gümülcine'nin tanınan simalarından, Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği eski başkanı öğretmen Naim Kazım (Kadir) 13 Aralık Pazar günü akşam saatlerinde vefat etti.
14 Aralık 2020 Pazartesi

Öğretmen Naim Kazım'ın Dedeağaç'ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Naim Kazım 1945 yılında Gümülcine'nin Büyük Müsellim köyünde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde bitirdi. 1960 yılında Antalya Öğretmen Okulu'na kayıt oldu. Dört yıl burada okuduktan sonra Yunanca semineri için 1964 yılında İstanbul Ortaköy Öğretmen Okulu'na devam ederek 1966 yılında mezun oldu.

Askerlik görevinden sonra öğretmenlik başvurusunu Gümülcine iline bağlı Hacıköy Türk İlkokulu'na, Gümülcine Yenice Mahalle Türk İlkokulu'na yapmasına rağmen resmi makamlar tarafından kendisine çalışma izni verilmedi.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'nin geçmişte yayımladığı "Öğretmen" ve "Birlik" dergilerinde, Yugoslavya'da Osman Baymak'ın "Balkan" isimli yayın organında, Türkiye'de Feyyaz Sağlam'ın "Batı Trakya Türkleri Şiir Antolojisi"nde, Batı Trakya'da yayımlanan gazete ve dergilerde nazım ve nesir şekilde yazıları bulunmaktadır.

1997 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Önlisans bölümünü bitirdi.

Büyük Müsellim Kültür ve Folklor Derneği'nin kurucuları arasında olup 3. dönem başkanlığını yaptı.

Naim Kazım'ın cenazesi bugün (14 Aralık Pazartesi) Büyük Müsellim köyünde toprağa verilecek.

Haberler


Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu