Anasayfa


15-12-2020
BAKEŞ’ten “İslamofobi ve Azınlık Karşıtı Nefret Söylemi” etkinliği
Batı Trakya Azınlığı Kültür – Eğitim Şirketi (BAKEŞ), “İslamofobi ve Azınlık Karşıtı Nefret Söylemi” konulu bir zoom etkinliği düzenledi.
15 Aralık 2020 Salı

Moderatörlüğünü GÜNDEM Gazetesi Yazı İşleri Sorumlusu ve İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun yaptığı etkinlikte, Yunanistan Açık Üniversitesi öğretim üyesi ve Yunanistan İnsan Hakları Birliği yönetim kurulu üyesi Aleksandros Sakellariu ile Yunanistan İnsan Hakları Birliği yönetim kurulu üyesi, avukat Halil Mustafa konuştu. “İslamofobi ve Azınlık Karşıtı Nefret Söylemi” konulu zoom etkinliği 15 Aralık Salı günü BAKEŞ’in internetteki youtube kanalı ve facebook sayfasında yayınlandı.

İnternet ortamında Yunanca olarak gerçekleştirilen zoom etkinliğinde, Aleksandros Sakellariu, İslamofobi’nin Yunanistan’da vardığı boyutu anlattı. Ayrıca, İslamofobi kavramının tanımı, bu tür saldırı ve söylemlerin görüldüğü alanlar, son yıllarda İslamofobik olayların artışı, göçmen – mülteci sorunu ile İslamofobi arasındaki ilişki, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na yönelik İslamofobik saldırı ve söylemler ile Yunanistan’daki mevzuatın sorunu önlemekte yeterli olup olmadığı değerlendirildi.

Halil Mustafa ise Batı Trakya Türklerinin maruz kaldığı nefret söylemini ele aldı. Yunanistan’daki siyasetçilerin, basın ve sosyal medya çevrelerinde azınlık karşıtı nefret söyleminin vardığı boyut, bu söylemin sonuçları ve bunu etkileyen olaylar masaya yatırıldı.

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı