Anasayfa

16-12-2020
AB ülkeleri aynı gün aşı programına başlayabilir
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aşılama programının eş zamanlı olarak başlayabileceğini söyledi.
16 Aralık 2020 Çarşamba

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Pfizer - BioNTech tarafından geliştirilen aşıya Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) onay vermesinden sonra AB'nin 27 ülkesinde Kovid-19'a karşı aşılama kampanyalarının AB'nin 27 ülkesinde aynı gün başlayabileceğini belirtti.

Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, aşının bir hafta içinde onaylanmasının beklendiğini belirterek, aşılama programlarının hemen başlayabileceğini söyledi.

Aşı programına 27 AB ülkesinin bir an önce başlaması çağrısında bulunan Avrupa Komisyonu Başkanı, ihtiyaç olanın çok üzerinde aşı temin ettiklerini de kaydetti.

Haberler


İskeçe Türk Birliği’nden Anneler Günü etkinliği

Rodop e-EFKA’daki personel yetersizliği meclis gündeminde

GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu