Anasayfa

16-12-2020
AB ülkeleri aynı gün aşı programına başlayabilir
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aşılama programının eş zamanlı olarak başlayabileceğini söyledi.
16 Aralık 2020 Çarşamba

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Pfizer - BioNTech tarafından geliştirilen aşıya Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) onay vermesinden sonra AB'nin 27 ülkesinde Kovid-19'a karşı aşılama kampanyalarının AB'nin 27 ülkesinde aynı gün başlayabileceğini belirtti.

Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, aşının bir hafta içinde onaylanmasının beklendiğini belirterek, aşılama programlarının hemen başlayabileceğini söyledi.

Aşı programına 27 AB ülkesinin bir an önce başlaması çağrısında bulunan Avrupa Komisyonu Başkanı, ihtiyaç olanın çok üzerinde aşı temin ettiklerini de kaydetti.

Haberler


Το ερώτημα «ΓΙΑΤΙ;» που φτάνει μέχρι τη Δυτική Θράκη μέσα από τις γραμμές του Μανώλη Κωστίδη

Kozlukebir Belediyesine bağlı köylerde sağlık taraması yapıldı

Manolis Kostidis’in satırlarından Batı Trakya’ya uzanan ‘NEDEN?’ sorusu

Rodop ili temsilcileri ile Başbakanlık Ofisi arasında toplantı

Koyunköy yakınlarındaki yangın korkuttu

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kupa yarın sahibini bulacak

Yeni trafik kanunu yürürlüğe girdi

Bu yıl ısınma amaçlı mazotun daha ucuz olması bekleniyor

Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması