Anasayfa

17-12-2020
ABD ve Yunanistan, enerji iş birliğini geliştirmeyi planlıyor
Başbakan Miçotakis, ABD Enerji Bakanı Brouillette’yi kabul etti.
17 Aralık 2020 Perşembe

ABD ve Yunanistan’ın enerji alanındaki ikili ve çok taraflı iş birliğini geliştirmeyi planladığı bildirildi.

Resmi ajansı ANA-MPA’nın haberine göre, Başbakan Kiriakos Miçotakis, Maksimu Sarayı’nda ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette’yi kabul etti.

Görüşmede, Atina yönetiminin ülkedeki yatırım ortamının iyileştirilmesi yönündeki adımlarının masaya yatırıldığı belirtilirken, ABD’nin bu bağlamda Yunanistan’daki enerji yatırımlarını daha da güçlendirme potansiyelinin değerlendirildiğine işaret edildi.

İki ülkenin bölgedeki ortak kalkınma vizyonunun ele alındığı görüşmede, tarafların, Yunan-ABD iş birliğinin devamı ve derinleştirilmesi konusunda mutabık kaldığı vurgulandı.

Brouillette, görüşmenin ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı (TAP), Dedeağaç Yüzer LNG Terminali (FSRU), Bulgaristan-Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı (IGB), Yunanistan’ın Doğu Akdeniz Gaz Forumu’ndaki (EastMed) rolü ve "Üç Deniz İnisiyatifi" gibi projeleri desteklemekte kararlı olduklarını kaydetti.

Haberler


Dimitras’tan AİHM kararını görmezden gelen Yunan medyasına eleştiri

Ferhat’ın kamulaştırma sorusuna bakandan yanıt

Mehmet Hilmi kabri başında anıldı

Miçotakis: Gazze’de ateşkes bölgedeki istikrar için önemli

İskeçe Türk Birliği ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenledi

Ege Denizi’nde mor denizanası alarmı

Sakız Adası’ndaki yangın kontrol altına alındı

Danışma Kurulu: ‘Yunanistan, AİHM kararlarını ivedilikle uygulamalı’

Sakız Adası’ndaki yangına müdahale devam ediyor

Drama’da orman yangını

DEB Partisi Avrupa sahnesinde güçleniyor: EFA başkan yardımcılıklarından biri Batı Trakya Türk Azınlığına

Avukat İlker Çavuşoğlu: “B. Trakya’da Adalet Arayışı”