Anasayfa


19-12-2020
Okullar ne zaman açılacak?
Kovid -19 salgınının hız kesmemesi okulların yeniden açılmasını etkileyecek mi? Son dönemde yaşanan gelişmeler, eğitim camiasında bu sorunun gündeme gelmesine neden oluyor.
19 Aralık 2020 Cumartesi

Kasım ayı başında başlayan ikinci karantina uygulamasından bu yana bir buçuk ay geçmesine rağmen koronavirüs vaka sayısı ile entübe hasta sayısında beklenen düşüşün olmaması üzerine, yetkililer arasında okulların yeniden açılıp açılmaması konusu tartışılmaya başlandı.

Ülke genelindeki vaka sayısı ile hastanelerde tedavi gören hasta ve özellikle de entübe hasta sayısında beklenen azalma olmazsa okulların açılmasının ertelenebileceği konuşuluyor. Bazı uzmanlar okullar ne kadar geç açılırsa, yetişkinlerin hareket halinde olma durumunun da o derece erteleneceğini, bu durumun da vaka ve hasta sayısında artış olma ihtimalini düşüreceğini savunuyor.

Önümüzdeki günlerde kutlanacak Noel yortusu ve ayın sonunda yeni yıl nedeniyle vaka ve hasta sayılarında artış yaşanabileceğini de dikkate alan yetkililerin, okulların açılmasının ertelenmesini önerebileceği bildirildi. Buna göre; daha önce 7 Ocak tarihinde açılacağı duyurulan okullarda eğitimin 11 Ocak veya 18 Ocak tarihinde başlayabileceği ifade edildi.

Epidemiyoloji uzmanlarının 18 Ocak tarihinde ısrar edebilecekleri gelen haberler arasında. Ancak konuyla ilgili resmi açıklamaların önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup