Anasayfa

24-10-2015
Zeybek ve Karayusuf: "Eğitim Bakanı yedek öğretmen kararnamesini imzaladı"
Eğitim Bakanı Nikos Filis'in 23 Ekim 2015 Cuma tarihinde imzaladığı kararnameyle azınlık okullarında görev alacak yedek öğretmenlerin belli olduğu belirtildi.
24 Ekim 2015 Cumartesi

έ¦.821/170022/Η2 protokol numaralı kararnameye göre azınlık okullarında toplam 71 öğretmen görev başlayacak.

Konuyla ilgili olarak İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek kişisel sosyla medya hesabında kararnameden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu açıklamayı yaptı: "Eğitim Bakanımız Azınlık okullarında görev alacak yedek öğretmenlerimizle ilgili kararnameyi imzalamıştır. Öğretmen arkadaşlara başarılar dilerim. Saygılarımla."

Aynı şekilde Rodop milletvekili Ayhan Karayusuf da kişisel sosy maledya hesabında konuyla iligili olarak, "Eğitim Bakanımız, Azınlık ilkokullarında görev alacak sözleşmeli öğretmenlerimizle ilgili kararnameyi imzalamıştır. Öğretmen arkadaşlara başarılar!!" açıklamasında bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde (21 Ekim Çarşamba) İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda öğretmen ve Türkçe kitap eksikliği sorunu için eylem yapılmış, dersler boykot edilmiş ve öğretmenlerin okula girişlerine izin verilmemişti. İskeçe'deki eylem üç gün boyunca devam etti.

Söz konusu eylem ses getirmiş, azınlık kurumları tarafından desteklenmiş, özellikle azınlık basınında ve sosyal medyada geniş yer almış ve azınlık kamuoyunda da takdirle karşılanmıştı.

EÄžİTİM DERNEKLERİ 90 BOŞ KADRODAN BAHSEDİYORDU

Öte yandan Batı Trakya'daki öğretmen dernekleri azınlık okullarındaki Türkçe öğretmen kadrosundaki boşluğun 90 civarında olduğunu belirtirken, Eğitim Bakanlığı 71 yedek öğretmenin göreve başlayacağını duyurdu. Yedek öğretmenlerin okullara gelerek derslere başlamaları öğrenci velileri ve eğitim camiası tarafından merakla ve sabırsızlıkla bekleniyor.

Haberler


Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Trampa’dan Mevlid Kandili mesajı

Müftü İbrahim Şerif’ten Mevlid Kandili mesajı

Kozlukebir Belediyesinde görev değişikliği

Atina’da, Küresel Sumud Filosu’na destek konseri

DEB Partisi: “Eğitim temel bir haktır, bunu yok sayamazsınız”

Azalan nüfus, artan baskı: Batı Trakya’da Türk okulların kapatılması ne ifade ediyor?

Sağlık çalışanları İsrail’in hastane saldırısını protesto etti

Atina’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

Türkiye’nin Türk azınlığın maruz kaldığı haksızlıkları BM’ye taşıması Yunanistan’ı rahatsız etti

Beşiktaş’ta ikinci Sergen Yalçın dönemi

Beşiktaş’ta Ole Gunnar Solskjaer dönemi 223 gün sürdü

Türkiye’deki YÖS sınavı başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi